Goričani so morali še tretjič v letošnji sezoni priznati premoč Mariborčanom, ki so v novogoriškem Športnem parku slavili z dvema zadetkoma Luke Zahovića. Vijoličasti so ‘plavim’ zadali še osmi poraz v letošnji sezoni, Primorci pa z devetimi točkami ostajajo priklenjeni v spodnjo polovico lestvice.


Prvič je po zamenjavi trenerja in vrnitvi na trenerski stolček, ligaško tekmo Gorice vodil Miran Srebrnič, dolgoletni branilec kluba, ki je bil zadovoljen s predstavo svojih varovancev predvsem do prvega zadetka, ki pa ga je v izjavi za klubsko spletno stran ocenil kot prelomni trenutek srečanja, saj se njegovo moštvo v drugem polčasu ni več uspelo pobrati: “Do prejetega zadetka smo odigrali zelo dobro. Zadetek smo prejeli tik pred odmorom, kar je za nas pomenilo psihološki udarec. Toda fantje se morajo po prejetem zadetku pobrati. Manjka nam učinkovitost, torej da dosežemo zadetek in si priborimo prednost. Potem je lažje nadaljevati tekmo. Ustvarili smo si priložnosti, dobro smo nadzirali posest žoge. V drugem polčasu pa smo fizično padli. Tekme si sledijo vsake tri dni, tako da je na tem segmentu težko kaj narediti.”

Gorica, ki ji za hrbet s točko zaostanka močno dihajo Novomeščani, v štirinajstem krogu, v nedeljo, gostujejo v Domžalah, pri zadnjeuvrščenih Radomljanih, proti katerim so Goričani osvojili prve tri točke v letošnji sezoni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Muraši remizirali s hrvaškim prvoligašem

Tako kot tudi številni drugi prvoligaši, so tudi črno-beli prost konec tedna izkoristili z…