Že včeraj smo poročali, da so se pri goriškem prvoligašu s četrtkovo novinarsko konferenco tudi uradno poslovili od zdaj že nekaj dni bivšega napadalca. Kot je dejal direktor Sebastjan Komel, so želeli v goriškem klubu pokazati spoštovanje do igralcev v klubu ter izpostaviti tudi njihovo uspešnost. O nekdanjem varovancu je z izbranimi besedami govoril tudi Miran Srebrnič.


Novogoriški strateg, ki je poleg Elekeja v zimskem prestopnem roku ostal še brez Matije Široka in Gorana Cvijanovića, je priznal, da ima po prestopu Nigerijca mešane občutke, a je zgolj nekaj sekund zatem poudaril, da je Olimpija z Elekejem zadela v polno. “Imam mešane občutke. Vesel sem za Blessinga, da mu je uspelo narediti ta korak. To je bil tudi cilj kluba. Treniral sem že veliko igralcev, ampak on je zares igralec, ki bo s pravim razvojem prišel na velika tekmovanja. Olimpija je s to okrepitvijo zadela v polno. Želim mu veliko sreče, naj ostane tak kot je – skromen in poslušen. Fantje so ga imeli radi in ta dobra klapa in atmosfera je pripomogla k razvoju v klubu. Poglejte samo zadetka proti Kopru in Zavrču. Kaj takega ne vidite vsak dan. Želim mu čimveč sreče in brez poškodb,” je dejal Srebrnič, ki danes s svojimi varovanci gostuje pri Rijeki Matjaža Keka.

Za zdaj so Goričani potrdili zgolj enega novinca, v goriške vrste se je vrnil Jani Curk, nazadnje član Maribora B, v minulih dneh pa so Primorci v pripravljalnih tekmah preizkušali kar nekaj morebitnih novincev. Ob tem je Srebrnič poudaril, da v klubu ne bodo kupovali, česar ne morejo plačati: “Potrebno je zaorati v nove zgodbe in upam na potrpljenje, saj je ekipa zelo mlada in neizkušena. Skupaj smo se odločili, da gremo v to politiko in ne bomo kupovali nekaj, česar ne moremo plačati. Upam, da bomo sestavili ekipo, ki bo konkurenčna, ekipo ki bo imela ambicije za naprej. Upam, da bomo skupaj zgradili še kakšnega novega igralca. Kar precej je mladih, ki so ambiciozni. Rad bi jih pohvalil za prizadevnost, za vse, kar delajo na treningih. To je potrebno ceniti. Ni jim lahko, saj morajo sprejeti kar veliko odgovornosti. Liga je močna. Potrebujemo tudi srečo in predvsem podporo.”

Kot pravijo viri s severa Primorske, naj bi pričakovanja goriške stroke zadovoljila mlada Rifet Kapić in Marko Matić, ki sta se v minulih dneh že veselila zadetkov v sinje-modrem dresu. Kapić je zatresel mrežo celovške Austrie, Matić je bil uspešen v tekmi s kranjskim Triglavom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…