Maribor je včeraj slavil še štirinajsto zvezdico, a bi slavje skorajda pokvarila Gorica, ki je v Ljudskem vrtu dvakrat povedla. Na koncu zadetka Dejana Žigona in Amarachija Osujija nista bila dovolj za zmago, saj je Milivoje Novaković izničil gostujočo prednost in poskrbel za delitev točk. S točko so se Goričani drugim Domžalam približali na tri točke razlike, a sinje-modrim z dvema točkama manj za ovratnik diha Celje.


“Najprej bi Mariboru čestital za zasluženo osvojitev prvenstva. Mislim, da smo odigrali zelo dobro tekmo, še posebej v prvem polčasu, v drugem pa smo igrali malce preveč na silo. V določenih situacijah žoge nismo oddajali ob pravem času.  Prisotne je bilo tudi nekaj naivnosti, vendar je to na tej poti dozorevanja nekaj normalnega. Za nekatere posameznike je bila to prva tekma pred takšnim vzdušjem, tako da sem zadovoljen s prikazanim. Fantje se niso ustrašili nasprotnika in so šli v tekmo brez prevelikega spoštovanja, s ciljem, da zmagamo. Ni nam uspelo, kljub temu pa je točka dobra in na koncu glede na prikazano tudi realna,” je po zadnjem sodniškem žvižgu srečanje analiziral Miran Srebrnič.

Legendarni goriški branilec ima še vedno možnosti, da se z Gorico prebije na drugo mesto, kar je pred sezono verjetno upal le malokdo, saj se lahko Goričani pohvalijo z najbolj domačo zasedbo. “Pred sezono smo po tihem upali na to. Sem zadovoljen, da smo v borbi in imamo možnost priti celo do drugega mesta. Pomembna je vsaka točka in vsaka naslednja tekma. Nabrusili se bomo še za zadnje tekme. Mislim, da fantje kažejo dobre stvari in je treba verjeti v njih,” k potrpežljivosti poziva 47-letnik, ki v zaključku sezone ne more računati na poškodovanega Burgića: “Škoda, Burgić je bil v zadnjih tednih v izredni formi in mislim, da je ujel formo izpred nekaj let. Res pomeni veliko za našo ekipo. Malce moramo spremeniti strategijo, že danes smo igrali samo z enim napadalcem in mislim, da smo tekmo odigrali kar dobro. Želimo mu čim prejšnje okrevanje.”

Tako Milanič kot tudi Srebrnič sta sicer zgolj skomignila z rameni ob vprašanju, če ju je sodnik Ponis obvestil, da bo srečanje zaključil že ob izteku redne minutaže in igri ne bo dodal podaljška.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji grof popeljal kockice med štiri

Veseli december je letos malce nenavaden. Po času korone in dodelitvi Katarju organizacijo…