Ob Mariboru, ki se je z zmago v derbiju znova odlepil na tri točke prednosti pred Olimpijo, ter Aluminiju so dobitniki prvega spomladanskega kroga tudi Goričani. Sinje-modri so se na gostovanju v Krškem razveselili pomembne zmage, s katero so najbolje izkoristili remi Kopra in Celja, naskok pred katerima so povečali na tri točke.


Dvoboj, ki bi lahko glede na priložnosti šel v eno ali drugo smer, je bil odločen v izdihljajih srečanja. Gostje so povedli z golom Burgića, ki je izkoristil nespametno posredovanje domačega vratarja Zalokarja in po padcu Osujija v osmi zadetek sezone pretvoril novo, že peto najstrožjo kazen. Tekma se je zapletla v zaključnih minutah, po tem ko v večjem delu drugega polčasa nismo videli kaj prida veliko dobre igre. Posavci so izenačili v 82. minuti, ko sta bila junaka izenačenja rezervista. Najprej je sprožil Martin Kramarič, slabo posredovanje vratarja Sorčana pa je izkoristil Ibrahim Mensah. Kljub vsemu ni ostalo pri izenačenju, čeprav so imeli Krčani priložnost za še drugi zadetek. Le-ta je ostala neizkoriščena, zato pa je zmago gostom s prvoligaškim prvencem zagotovil Rok Grudina.

Miran Srebrnič je imel po zadnjem sodniškem žvižgu več razlogov za zadovoljstvo: “Mislim, da smo pri rezultatu 1:0 zelo dobro kontrolirali igro, kasneje imeli še nekaj priložnosti. Po golu, ko smo naredili napako, se je zapletlo in smo kar trpeli, saj bi lahko dobili še en zadetek, nato pa smo po golu iz prekinitve rešili položaj in dobili tekmo. Mislim, da je zmaga glede na prikazano čez celotno tekmo zaslužena. Igrišče je bilo težko za igro, ni bilo igre podaj, kar je tudi za pričakovati, glede na to da je to prva tekma nadaljevanja sezone in je prisotne malce več nervoze. Krško je dobra ekipa, na tem igrišču je težko zmagati in vesel sem, da nam je uspelo. Čestitam fantom in ekipi Krškega za korektno igro.”

Tudi domači strateg Tomaž Petroviča poraza ni sprejel preveč tragično: “Vidi se, da je šlo za prvo tekma. Mislim, da niti ena niti druga ekipa še ni pokazala, česa je sposobna, vsi se še malce iščemo. Preslabo smo krenili v tekmo, kasneje smo vzpostavili ravnotežje. Mislim, da je bila tekma po igri dokaj enakovredna, vsi smo imeli kar veliko priložnosti, tako da je bilo še malo zadetkov. Igralcem obeh ekip gredo pohvale za napadalno igro. Žal mi je, da je tudi kakšna odločitev vplivala na končni rezultat, na žalost. Prevladale so izkušnje Gorice. V srednjem delu prvega polčasa smo bili nevarnejši, pa so Goričani zadeli, podobno je bilo v drugem delu, ko smo iskali še drugi gol, oni pa so zadeli. Zaslužena zmaga gostov.”

Gorica bo v sobotnem večernem terminu pričakala Maribor, Krško pa v nedeljo popoldne gostuje pri tekmecu za osmo mesto, Aluminiju, ki se je z zmago nad Radomljami približal na vsega točko zaostanka.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…