Goričanom tudi v dvajsetem poskusu ni uspeli prekiniti mariborskega niza, ki je dvoboj s Primorci še osemnajstič v zadnjih dvajsetih tekmah zapuščal z zmago. Sinjemodre je v drugem polčasu pokopal Jean Philippe Mendy, ki je domači obrambi že v prvem polčasu povzročal precej preglavic, a je gostitelje z nekaj obrambami rešil Grega Sorčan.


“Maribor je bil boljši že v prvem polčasu, ko smo se nekako izvlekli. Drugi polčas se je pričel bolj umirjeno, tekma je bila bolj kontrolirana, nakar je padel zadetek. Ob Mendyju so bili štirje igralci, a je nasprotnik prelahko prišel skozi. Po mariborskem vodstvu nismo imeli energije in ideje, kako obrniti rezultat. Fantje so dali vse od sebe, Maribor pa je bil boljši in je zasluženo zmagal,” je po desetem porazu sezone, še tretjič letos so Goričani izgubili z Mariborom, dejal novogoriški strateg Miran Srebrnič.

Še bistveno bolj razočaran po porazu je bil kapetan Alen Jogan: “Preprosto, smo razočarani. Niti približno nismo prikazali igre, ki jo znamo in smo jo sposobni. V prvem delu smo uspešno ubranili vse nalete Maribora. Med odmorom smo se dogovorili, da poskušamo zaigrati še bolj bojevito, s še večjo željo. Toda tak je nogomet, ni nam uspelo. V nadaljevanju smo dokaj hitro na nekoliko nesrečen način prejeli prvi zadetek in zatem nam je bilo še veliko težje. Podpora gledalcem nam, še posebej ob porazu, veliko pomeni, tako da njim gre tudi moja zahvala.”

Gorico že v sredo čaka nov zahteven obračun, saj v goste prihaja vodilna Olimpija, ki so ji Primorci jeseni, v Stožicah, že vzeli mero: “Že v sredo nas čaka novo dokazovanje, zato moramo takoj dvigniti glave. Že proti Mariboru smo bili odločeni, da osvojimo tri točke. To je naš cilj tudi proti Olimpiji. Upam, da nam navijači niso zamerili. Njihovo podporo potrebujemo na vsaki tekmi, tudi v sredo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Video: Domžalčani v zaključku tekme ostali brez zmage proti srbskemu prvaku

V Stožicah so nogometaši Domžal odigrali novo v vrsti poletnih pripravljalnih tekem, tokra…