Kljub dejstvu, da so v zimskem prestopnem roku ostali brez Blessinga Elekeja, Matije Široka in Gorana Cvijanovića, izven pogona pa je tudi poškodovani Amel Džuzdanović, je za nogometaši Gorice uspešno pripravljalno obdobje.


Varovanci trenerja Mirana Srebrniča so se v enajstih tekmah resda pomerili zgolj s tremi prvoligaši ter proti Rudarju, Rijeki in Lokomotivi vknjižili tri poraze, so se pa goriški nogometaši v zadnjih tednih izkazali z učinkovitimi predstavami. Z največ zadetki je postregla prav včerajšnja tekma, ko so se sinje-modri na domačem igrišču z umetno travnato površino pomerili s Tolminom in v mrežo drugoligaša pospravili sedem zadetkov. “Oba polčasa smo odigrali zelo dobro, na nivoju. Proti dobremu tekmecu vsekakor ni lahko zabiti sedem golov. Pristop je bil pravi. Fantje so dvoboj vzeli z vso resnostjo in slika na igrišču je bila temu primerna. Vsekakor smo pred začetkom prvenstva optimisti,” je po visoki zmagi za klubsko spletno stran priznal trener Miran Srebrnič, ki ga lahko nekaj dni pred nadaljevanjem državnega prvenstva veseli tudi strelska forma Marka Nunića. Nekdanji up Olimpije je na zadnjih štirih tekmah dosegel kar šest zadetkov.

Goriško zasedbo pred nadaljevanjem sezone čaka le še generalka proti Celju, ki bo za Srebrničevo četo že nekoliko resnejši test pred uvodno ligaško preizkušnjo proti Zavrču. “Skozi celotno obdobje smo morali precej improvizirati. Načrtovane priprave zunaj Nove Gorice so odpadle. Tudi igrišča so bila v zelo raznolikem stanju. Ocenjujem, da smo veliko delali. Odigrali smo enajst trening srečanj. Pred nami je še generalka s Celjem. Veliko tekem je bilo zaradi tega, ker imamo veliko mladih igralcev. Tem pa tekme največ prinesejo. Lahko rečem, da smo na prvenstvo pripravljeni. Imamo znanje, izkušnje bomo pridobivali iz nastopa v nastop. Moramo pa biti zbrani in imeti pravi pristop na vsaki tekmi, saj bo na vsaki tekmi tudi določen pritisk, ki ga mlajši še niso vajeni,” poudarja dolgoletni branilec goriških vrtnic.

Kot smo poročali že pred časom, so v novogoriškem prvoligašu za zdaj potrdili zgolj enega novinca. Že pred tedni se je moštvu pridružil povratnik Jani Curk, že nekaj tednov pa z ekipo Mirana Srebrniča trenira tudi Rifet Kapić, ki za zdaj še ni bil potrjen kot član ekipe.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…