Pred nogometaši ljubljanske Olimpije je le še en dan priprav na turških tleh. Zeleno-beli se jutri vračajo domov, še pred dokončno vrnitvijo v Ljubljano se bodo ustavili na Dunaju, saj se bodo pomerili z Austrio, nekdanjim klubom športnega direktorja Milenka Ačimovića. Iz Turčije se četa trenerja Darka Karapetrovića vrača neporažena, po zmagi nad premešano zasedbo graškega Sturma so zmaji včeraj remizirali z beograjsko Crveno zvezdo.


“Odigrali smo zelo solidno srečanje. Rdeče-beli so znova potrdili svojo kakovost. Ne glede na velike finančne težave, s katerimi se soočajo v zadnjih letih, so znova sestavili odlično moštvo. V prvem polčasu smo se še malce lovili, kasneje pa smo prikazali svoj pravi obraz. Strinjal bi se z našim trenerjem, da imamo še ogromno rezerv v vseh segmentih igre. Menim, da v defenzivnem delu že kar dobro delujemo, za napredek v fazi igre v napadu pa imamo še kar nekaj časa. Če potegnem črto, sem zadovoljen s prikazanim proti Crveni Zvezdi. Je pa, jasno, to še daleč od maksimuma, ki ga premoremo,” je za klubsko spletno stran dejal Miran Burgič, strelec izenačujočega zadetka. Nekdanji napadalec Gorice je bil uspešen v 65. minuti, ko je bil po kotu Nika Kapuna najvišji na bližnji vratnici.

V drugem polčasu je priložnost dobil tudi Ezekiel Henty, zadnji novinec v zimskem prestopnem roku. Mladi Nigerijec si je zeleno-beli dres nadel prvič in ob tem dejal: “Najprej bi se zahvalil soigralcem na nesebični pomoči in načinu, kako so me sprejeli medse. Tekma s Crveno Zvezdo je bila prvi pravi preizkus zame v tem zimskem pripravljalnem obdobju, s katerim sem lahko kar zadovoljen. Fizično se počutim vse bolje, tudi občutek za prostor se izboljšuje tako, da sem prepričan, da bom uvodno srečanje v spomladanskem delu sezone pričakal v optimalni formi.”

ZADETEK MIRANA BURGIČA

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…