Minuli, 30. krog Prve lige Telekom Slovenije je terjal še drugo trenersko žrtev. Potem ko se je po porazu v Velenju poslovil Miloš Rus, zdaj že bivši trener Celjanov, je podobno usodo doživel tudi Milorad Kosanović.


Vodstvo ljubljanske Olimpije in 63-letni Srb sta se dogovorila za sporazumno prekinitev sodelovanja. Novosadčan, ki je največje uspehe v trenerski karieri doživel na Kitajskem, kjer je bil z Dalianom trikrat državni prvak, je zeleno-bele prevzel lani oktobra in na dvajsetih tekmah dosegel le pet zmag, še šestkrat remiziral in kar devetkrat izgubil, sodu pa je dno izbil še poraz s Krko, ki je bil že tretji zaporedni na medsebojnih tekmah. Kot so zapisali na spletni strani ljubljanskega prvoligaša, se s tem nadaljujeta procesa reorganizacije in racionalizacije poslovanja Olimpije. Končni cilj je samovzdržna, stabilna Olimpija, ki bo poslovala v skladu z zmožnostmi in gradila pretežno na lastnemu kadru.  Ker želi klub še naprej, tako kot je bila praksa do sedaj, redno izpolnjevati svoje obveznosti, bodo proces optimizacije nadaljevali na vseh področjih.

Člansko moštvo bo po novem vodil dosedanji pomočnik trenerja Darko Karapetrović, ki ga prva preizkušnja čaka že v soboto, ko Ljubljančani gostujejo v Ljudskem vrtu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura lahko še poglobi krizo Tabora

V Murski Soboti se bosta udarili ekipi Mure in Tabora. Mura se zdi, da je končno ujela rit…