Nejca Vidmarja nocoj verjetno čaka bučen sprejem. Čeprav je Darko Milanič v minulih dneh že večkrat zatrdil, da kapetanu Olimpije ne zameri poteze med pripravami v Turčiji in da gre zgolj za del folklore, Ljubljančan pri večini pristašev Maribora ni naletel na takšen odziv.


Če Vidmarja čaka “topel” pozdrav s strani domačih gledalcev, bosta na udaru okrog tisoč gostujočih navijačev predvsem nekdanji adut zmajev Dare Vršič in Milivoje Novaković, ki so ga pred dobrim letom dolgo povezovali s prestopom med Ljubljančane, a se je reprezentant raje odločil za selitev v Ljudskem vrtu. Čeprav je 37-letni napadalec pri delu mariborske internetne publike že moral požreti nekaj kritik, pa kot pribito drži, da je s svojimi izkušnjami izjemno dobrodošel in koristen adut trenerja Darka Milaniča predvsem v tekmah kot je današnja.

Foto: Zala Anzelc

To kaže tudi pogled na minule derbije, saj je z izjemo prvega dvoboja večnih rivalov, ko je lovil tekmovalno pripravljenost in se nekaj tednov po prihodu v Maribor še spoznaval z novimi soigralci, mrežo Olimpije zatresel v zadnjih treh obračunih. V zadnjem derbiju lanske sezone je z realizirano enajstmetrovko pričel preobrat v Stožicah, ki ga je z golom v sodniškem dodatku dokončal Marcos Tavares. Avgusta je bil prav Novaković tisti, ki je Štajerce povedel v prednost, ki pa jo je izničil Miha Zajc, pod prvi zadetek na tekmi pa se je Novaković podpisal tudi v oktobrskem spopadu, ko so Mariborčani nadigrali domačo zasedbo in slavili z 1:3.

“Vidimo, da Maribor živi za klub. Čaka nas pomembna tekma, ki ne odloča o ničemer, ampak bo razumljivo posebnega pomena. Imeli smo dobre priprave, veseli spoznanje, da imamo vse igralce v dobrem stanju, brez poškodb. Te prve tekme so najtežje, ker še ne veš, v kakšni formi si. Smo pa uspešnejši v zadnjih derbijih in tudi pri tem lahko najdemo razlog za optimizem,” je pogovor za klubsko spletno stran pričel napadalec.

Foto: Zala Anzelc

Ljubljančan v vijoličastem je v dobrem letu za Maribor odigral 34 uradnih tekem, statistiko pa obogatil s 13 zadetki. Kot že zapisano, tri tudi v obračunih z zmaji. “Igram vsako tekmo, kolikor zmorem. Podredim se ekipi in skušam prispevati svoj delež. Doseganje zadetkov mi ni najpomembnejše, a mi očitno Olimpija ustreza. Se pa ne obremenjujem s podatkom o strelcu. Ni pomembno, kdo bo zabil. Hočem le, da zmagamo in da točke ostanejo doma,” poudarja drugi najboljši strelec slovenske izbrane vrste, ki z 31 zadetki zaostaja zgolj ta trenutnim šefom – Zlatko Zahovič je v dresu z državnim grbom zabil 35-krat.

Novaković je med tekmovalnim premorom povil tudi prvega otroka, pred časom pa se je poročil z Mariborčanko. Prav družina je bila eden od pomembnejših razlogov, da se je Novaković pred letom dni odločil za sprejem mariborske ponudbe, kot poudarja, pa svoje odločitve ne obžaluje: “Odločil sem se pravilno, ničesar ne obžalujem. Sprva sem potreboval nekaj več časa za prilagajanje na slovenske razmere, po dolgem obdobju v tujini je vendarle šlo za precejšnjo spremembo. Zdaj sem že eno leto v Mariboru, z vsemi v klubu imam lep odnos in se dobro počutim. Upam, da bom dal Mariboru še veliko dobrih tekem in da bomo ob koncu sezone vrnili naslov prvaka v Ljudski vrt.”

Novagol, kot so ga v času igranja za Köln poimenovali navijači kozličkov, ima z Mariborom sklenjeno pogodbo še do konca letošnje sezone, do izteka dogovora pa ga čakajo še štirje derbiji, bo serijo iz minulega leta ponovil tudi v letošnji pomladi?

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…