Nogometaši Maribora po vrnitvi s Turčije in dveh prostih dneh danes pričenjajo s pripravo na sobotni obračun s Celjem. Prvič bo pod taktirko trenerja Krunoslava Jurčića vadil tudi Milivoje Novaković, ki je minuli četrtek z mariborskim športnim direktorjem sklenil enoinpolletno sodelovanje.


Slovenski reprezentant se je že naslednji dan po podpisu dogovora pridružil treningom druge ekipe, ki jo po slovesu Marka Lešnika vodi Zvonko Breber. Izkušeni napadalec je s fanti, ki so skoraj enkrat mlajši od njega, treniral tudi med vikendom in v ponedeljek, ko se je prenovljena zasedba mladih vijolic odpravila na priprave v Moravske Toplice. “Priznam, da že komaj čakam trenutek, ko se bom pridružil novim soigralcem. Z nekaterimi sem že bil v stiku in dobil vtis, da so me veseli, tako se tudi sam veselim srečanja z njimi. Prvi občutki so res fenomenalni. O vsem doslej lahko govorim le z izbranimi besedami, doživel sem topel sprejem. Tako kluba kot navijačev, kar sem začutil na vsakem koraku. Ko sem se sprehodil po mestu, so mnogi pristopili, mi čestitali, da sem se odločil za Maribor in mi zaželeli srečo. To mi veliko pomeni, zdaj pa je moja naloga, da se oddolžim za zaupanje,” je za klubsko spletno stran priznal povratnik na slovenska igrišča.

Novaković je v Ljudskem vrtu zabil 13 od 31 reprezentančnih zadetkov. (Foto: Jure Banfi)
Novaković je v Ljudskem vrtu zabil 11 od 31 reprezentančnih zadetkov. (Foto: Jure Banfi)

Novaković je zadnjo tekmo odigral konec novembra, ko se je zaključilo japonsko prvenstvo, zato tudi sam priznava, da je v primerjavi z novimi soigralci vseeno v zaostanku, čeprav je v vmesnem času treniral tudi z osebnim trenerjem: “Razumljivo je, da sem v zaostanku. Nedvomno so vsi igralci v prednosti po telesni pripravljenosti, saj sem zadnjo tekmo odigral pred dvema mesecema. Predvsem mi manjka občutek za igro, delo z žogo in bo povsem drugače, ko bom spet na igrišču. Seveda pa vmes nisem počival. V zadnjem mesecu sem ob delu s svojim trenerjem skrbel za telesno pripravljenost. Med kariero sem prestal različne zadeve, a sem bil vedno pripravljen trdo delati. Zato bom tudi zdaj z ustrezno zagnanostjo storil vse, da pridem na želeno raven. Ne bo lahko, a verjamem, da sem dovolj izkušen za uresničitev tudi tega namena.”

Ljubljančan, ki je z izbiro novega kluba pri nekaterih pristaših Olimpije povzročil precej nejevolje, želi z zadetki Štajercem že v nadaljevanju sezone pomagati do uspehov: “Vse misli so zdaj povezane z NK Maribor in z mojim delom, da bi dočakal trenutek, ko bom dobil priložnost za igranje. Potem pa bi z igrami in goli pomagal ekipi. Verjamem, da nas čaka veliko prijetnih trenutkov.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…