Naslov se je konec minulega tedna tudi teoretično vrnil v Ljudski vrt. Mariborčani so se po sezoni premora razveselili še štirinajste zvezdice, prvič pa je občutke najboljšega v državi okusil tudi 37-letni Milivoje Novaković. Prav izkušeni napadalec je z dvema zadetkoma preprečil kislo slavje naslova, po tem ko so Goričani dvakrat povedli.


In kako je Novaković sprejel prvi naslov državnega prvaka v bogati karieri? “Res je, dolgo sem čakal, čeprav sem zadovoljen s kariero in vsem, kar sem vmes dosegel. Je pa prijeten občutek, ko v teh letih osvojiš tudi to manjkajočo lovoriko. Zahvaljujem se klubu, soigralcem in navijačem za te trenutke. Uživali smo ob slavju in upam, da bomo do konca sezone uživali tudi v preostalih štirih tekmah,” je za klubsko spletno stran dejal reprezentančni napadalec, ki je v mozaik bogate kariere dodal manjkajoči košček: “Velikokrat sem bil blizu, a je mogoče med dogajanji v preteklih letih najti veliko lepih dosežkov. Od uvrstitve na svetovno prvenstvo, napredovanja v Bundesligo, naslova najboljšega strelca lige… Ko se kariera bliža h koncu, ko si starejši, je še lepše, ko postaneš tudi državni prvak. To je nekaj posebnega in bo za vedno ostalo v meni.”

Tudi Novaković ne skriva, da se je želel lovorike razveseliti že v lanski sezoni, ko pa so imeli več razlogov za zadovoljstvo v Ljubljani. Kljub temu nekdanji kapetan Kölna, v dresu katerega je bil prvi strelec druge nemške lige, ne obžaluje prestopa v Maribor: “Odločitev o selitvi v Ljudski vrt je bila pravilna od prvega dne. Za tem stojim, tukaj ni nobenega dvoma. Lani nismo bili tako uigrani kot v tej sezoni, zaradi tega nam je zmanjkalo, da bi osvojili prvenstvo, a nam je uspelo že takoj v naslednjem poskusu. V tej sezoni smo pokazali, kaj zmoremo in z veliko prednostjo postali prvaki. Morali bi odločiti o naslovu že v Ljubljani. Imeli smo nekaj priložnosti, tudi sam bi lahko zadel, da bi zaključili to zgodbo že prej. Imeli smo pravo voljo, željo, smo pa to nadoknadili že na naslednji tekmi in je bilo lepše slaviti na domačem stadionu.”

“Volja, želja je bila pri meni vedno prisotna. Skozi kariero sem se veliko naučil, motiv nikdar ni bil vprašljiv in to se ni spremenilo. Zdaj je najpomembneje, da smo postali prvaki. Naslednji cilj je, da odigramo dobro tudi končnico prvenstva, potem pa bomo videli, kako naprej glede moje vloge,” zaključuje Ljubljančan v Ljudskem vrtu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…