Ljubljančani so jesenski del sezone državnega prvenstva končali na solidnem četrtem mestu. Splošni vtis sta tik pred zimskim premorom pokvarila dva zaporedna poraza z Novomeščani in Koprčani, s čimer so zeleno-beli zaostanek za vodilnimi Domžalčani povečali na devet točk. Milenko Ačimović, športni direktor zmajev, je v pogovoru za klubsko spletno stran jesen ocenil z mešanimi občutki, pogreša predvsem nekaj več zmagovalne miselnosti.


“Glede na to, da bo v spomladanskem delu sezone na voljo 50 točk, menim, da še nič ni izgubljeno. Olimpija si želi igrati v evropskem tekmovanju. To je želja, a obenem tudi cilj. Prepričan sem, da je to moštvo zmožno zastavljeni cilj uresničiti. Nikoli se pa ne ve, kako se bodo karte obrnile. Naše prvenstvo je sila nepredvidljivo tekmovanje, saj lahko vsak premaga vsakogar. In ravno v tem dejstvu vidim našo veliko priložnost. Videli smo, da smo sposobni premagati vsakega nasprotnika, a tudi od vsakega izgubiti, če nismo na optimalni ravni pripravljenosti,” je o spomladanskem delu sezone spregovoril športni direktor Olimpije, ki se je v letošnji sezoni vrnil na kraj zločina, saj je v preteklosti vlogo športnega direktorja že opravljal. Varovanci trenerja Darka Karapetrovića so večji del sezone kazali dobre in všečne predstave, kot prvi v sezoni so točko ukradli tudi Domžalčanom, ki so se lahko po osmih krogih pohvalili z ravno toliko zmagami: “Ravno na tej tekmi smo prikazali odlično igro, predvsem v prvem polčasu, ko bi lahko vodili z večjo razliko. Če po pravici povem, je ta jesen prežeta z mešanimi občutki. Ponosen sem na fante, saj so potrdili svojo kakovost , a po drugi strani niso znali izkoristiti številnih priložnosti za še boljši točkovni izkupiček. Manjka nam zmagovalne miselnosti, ki pa ne pride čez noč.”

Športni direktor bo imel pozimi še precej dela, saj pogodbe potečejo številnih nosilcem igre, tudi Bobanu Joviću. (Foto: Mario Horvat)
Ačimovića pozimi čaka precej dela, saj pogodbe potečejo številnih nosilcem igre, tudi Bobanu Joviću. (Foto: Mario Horvat)

Še boljšo predstavo so nogometaši Olimpije prikazali v edinem jesenskem večnem derbiju, saj je bil prvi prestavljen na za zdaj še neznan datum. Ljubljančani so tekmo z državnimi prvaki odlično odprli, v 11. minuti vodili že z 0:2, a so se morali po izenačujočem zadetku Tavaresa, ki je v 91. minuti zadel za 3:3, sprijazniti z delitvijo točk. Tudi Ačimović je gostovanje v Ljudskem vrtu ocenil kot najboljšo tekmo polsezone: “To je bila nedvomno naša najboljša tekma v teh slabih petih mesecih. Odigrati tako kakovostno proti članu elitne Lige prvakov in to na njegovi zelenici, je za nadarjeno, toda ne dovolj izkušeno ekipo odličen dosežek. No, nista bili samo omenjeni tekmi odigrani na visoki kakovostni ravni. Z naše strani jih je bilo precej več, vendar na koncu štejejo le točke in položaj na lestvici. Ta pa je v tem trenutku takšen, kakršen je.”

Zeleno-bela četa se bo po zimskem premoru znova zbrala 8. januarja, kasneje odpotovala tudi v Turčijo, kjer se bo pomerila s Crveno zvezdo in Sturmom, dan po vrnitvi v domovino pa Olimpija že gostuje pri nekdanjem klubu Ačimovića, dunajski Austrii: “Igralci bodo do 8. januarja trenirali po individualnem programu, ko se ponovno zberemo. Konec istega meseca, natančneje 27. januarja, potujemo na priprave v turško Antalyo, kjer ostajamo do 6. februarja. Vmes bomo odigrali tudi nekaj močnih prijateljskih tekem. Z beograjsko Crveno zvezdo in graškim Sturmom v Turčiji, medtem ko pri dunajski Austriji gostujemo 7. februarja. Torej, imeli bomo dovolj časa za kakovostno in temeljito pripravo na spomladanski del, ki prinaša velik izziv. Uvrstitev v Evropo, to je naš sveti cilj.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …