Ljubljanska Olimpija je po spodbudnem začetku spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije, ko je v drugem polčasu napolnila radomeljsko mrežo, v minulem tednu pokvarila vtis z uvodne spomladanske preizkušnje. Med tednom poraz z Mariborčani, ki zmajem večji del srečanja niso dovolili praktično ničesar, v soboto pa se je obračun z Velenjčani končal brez zadetkov in z delitvijo točk.


Maloštevilni gledalci, v Stožicah se je kljub dejstvu, da so imeli obiskovalci sredinega večnega derbija prost vstop na tekmo, so po koncu tekme domačim namenili predvsem glasne žvižge, saj so z izjemo Ezekiela Hentyja, ki je bil precej dejaven, a več ali manj pretiraval v čakanju na zaključni strel, ostali prikazali precej manj od svojih zmožnostih. Milenko Ačimović pa ne glede na vidne težave zeleno-belih ostaja optimist. “Vsi se zavedamo, da smo bili zmožni osvojiti še kakšno točko več. Proti Mariboru je zatajila zbranost v zaključku akcij, medtem ko smo na zadnji tekmi z Rudarjem pokazali premalo za kaj več, kot le točko. Vsi skupaj se zavedamo lastnih napak in prepričan sem, da bo že na naslednjem obračunu z Gorico precej bolje,” je za klubsko spletno stran dejal športni direktor Olimpije in k temu pristavil, da cilj Olimpije ostaja uvrstitev na mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja, Ljubljančani pa imajo za ta dosežek dovolj močan kader: “Naš glavni cilj ostaja uvrstitev na mesta, ki nas peljejo v evropska tekmovanja. Ob tej priložnosti bi želel poudariti, da imamo dovolj kakovostno moštvo, ki je zmožno začrtane cilje tudi izpolniti. S pomočjo strokovnega vodstva sem v zimskem prestopnem roku dodobra prečesal tržišče, ki ni ponujalo vrhunskih rešitev. To ne pomeni, da je trenutni igralski kader slab. Kje pa, razpolagamo z vsaj štirimi reprezentanti v mlajši članski izbrani vrsti in peterico izjemno izkušenih posameznikov, ki so v svoji karieri doživeli in preživeli marsikaj. Potemtakem je logično pričakovati dobre rezultate. Ni razloga za preplah, saj verjamem v moštvo, ki sem ga selekcioniral v zadnjih osmih mesecih in pol.”

Ačimović se bo jutri znova sestal z Green Dragonsi, ki so izpustili tudi sredin večni derbi, saj obe strani še vedno nista uspeli zbližati stališč. Ljubljančan se je dotaknil tudi očitkov, da pri kadrovanju nima prostih rok. “Tako v prvem, kot v slabih devetih mesecih drugega mandata, v sodelovanju z glavnim trenerjem, sooblikujem igralsko podobo članske ekipe. To, kar nekateri želijo prikazati, da imam zvezane roke pri kadrovanju, je čista neumnost. Posledično seveda tudi odgovarjam za rezultatsko (ne)uspešnost. Brez kančka slabe vesti stojim za vsakim igralcem posebej. Ponavljam, imamo zelo nadarjeno moštvo, ki je sposobno uresničiti začrtane cilje. Čakam le na trenutek, ko bomo kot ekipa ‘eksplodirali’ in pokazali pravi obraz,” je še pristavil nekdanji reprezentant Slovenije in tako verjetno odgovoril tudi na besede Zlatka Zahovića, ki je po večnem derbiju razlagal, da Ačimoviću v Olimpiji ni lahko, saj zelo težko kadruje in odloča.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…