V prvem obdobju Ačimovićevega kadrovanja pri ljubljanski Olimpiji sta si oba športna direktorja največjih slovenskih klubov izmenjala kar nekaj strupenih besednih puščic, a sta oba tedaj nekajkrat poudarila, da gre za folkloro, v zadnjem času je bilo tega precej manj oziroma praktično nič, za nameček sta nekdanja reprezentančna soigralca med ogrevanjem svojih ekip skupaj sedela na rezervni klopi in mirno kramljala o (ne)nogometnih temah.


“Precej taktičen derbi, obe ekipi sta igrali na rezultat in se nekoliko čuvali. Težko bi rekel, če je bil rezultat realen. Bi pa rekel, da smo šli v tekmo malce preveč bojazljivo, s prevelikim spoštovanjem do Maribora. Škoda tudi za Andraža. Danes se je videlo, kaj pomeni Olimpiji,” so bile uvodne besede Milenka Ačimovića, športnega direktorja ljubljanskega prvoligaša. Zeleno-beli so morali srečanje že po uvodnih minutah nadaljevati brez pomoči Andraža Šporarja, ki ga je zaskelelo v zadnji stegenski mišici, zaradi česar je igrišče zapustil že v deveti minuti tekme: “Na žalost se kar pozna, saj je Andraž v zadnjih tekmah zelo veliko igral. Mislim, da se je Henty zelo trudil, da bi to nadoknadil, a je Andraž pač tip igralca, brez katerega Olimpija v tem trenutku ne more igrati in to se je tudi pokazalo.”

“Maribor je ekipa, ki je že dolgo skupaj. So uigrani in vedo kaj je potrebno delati na igrišču. Zadržati vse igralce v ekipi skupaj tri ali štiri leta je danes v slovenskem nogometu kar velika težava, saj vemo, da klubi živijo od prodaje igralcev. Ampak fantje so mladi in upam, da jih bomo čim več zadržali tudi za naslednjo sezono, da bomo šli naprej in bodo enkrat tudi oni izgledali tako dobro uigrani,” je o primerjavah Olimpije in Maribora pristavil 38-letni Ljubljančan, ki je bil v zimskem prestopnem roku izpod svojega okrilja ‘prisiljen’ izpustiti Nika Omladiča in Bobana Jovića, pomembna aduta zeleno-belih. Ačimović poudarja, da je Maribor letvico postavil izredno visoko: “Letvica Maribora je zelo visoka za vse slovenske klube in ne samo za Olimpijo. Da bi enkrat prišli na nivo organizacije Maribora bi bilo treba postoriti še veliko stvari, ampak počasi gremo svojo pot. Ne rečem, da bomo naredili nekaj čez noč, ampak fantje so recimo tudi danes v določenih trenutkih pokazali, da se lahko kosajo z Mariborom in sam upam, da se bodo do sobote z glavami že vrnili nazaj v tekme in da začnejo naprej igrati prvenstvo, ker konec koncev derbi le nosi zgolj tri točke in nič več.”

Ačimović se ni mogel izogniti niti vprašanju o Green Dragonsih, ki jih tudi tokrat ni bilo na severni tribuni. Je rešitev težave že kaj bližje? “Sam sem se štiri ali petkrat dobil z njimi, je pa to zelo težka in kompleksna težava. Sam upam, da bomo to rešili na kar se da miren način. Bomo videli, če bo nam uspelo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…