Ljubljančani so včeraj doživeli prvi domači ligaški poraz v letošnji sezoni. Po 534 minutah domače nepremaganost je klonil tudi Aleksander Šeliga, ki je moral trikrat po žogo v svojo mrežo. V domačem taboru kljub porazu in zdrsu na tretje mesto niso bili preveč razočarani, zato pa je zeleno-beli tabor skozi celotno srečanj jezil predvsem sodnik Slavko Vinčić.


“V prvi vrsti bi želel čestitati fantom na izjemni želji in borbenosti. Tako se bori za klubski dres, vendar nam je tokrat sreča obrnila hrbet. Tekma se je začela po naših željah, imeli smo nekaj lepih priložnosti za dosego zadetka, a bili v samih zaključkih neučinkoviti,” je po tekmi za klubsko spletno stran dejal športni direktor zmajev Milenko Ačimović, ki je zadnje minute srečanja spremljal s tribune, saj ga je mariborski delivec pravice pet minut pred iztekom rednega dela srečanja, po glasnih protestih, ko ni dosodil prekrška za najstrožjo kazen nad Miranom Burgićem, poslal na tribuno. 37-letni Ljubljančan po tekmi ni želel preveč pogrevati dogodkov na in tik ob zelenici, v povezavi s tem pa dodal: “V dobrobit slovenskega klubskega nogometa, naj si pristojni organi ogledajo posnetek tekme in temu primerno ustvarijo svoje mnenje. V tem trenutku ne želim iskati izgovorov za poraz v delivcih pravice, a dejstvo je, da se ob videnem kriteriju nismo najbolje znašli.”

Kot že zapisano, Ljubljančani po porazu, drugem v letošnji sezoni, niso zganjali prevelike panike, tudi Ačimović je ocenil, da moštvo še vedno igra dober nogomet, značaj ekipe pa se pokaže prav ob porazih: “Ne vidim pravega razloga za nervozo. Razen slabše odigrane tekme z Domžalami v pokalu ekipa igra dobro in osvaja točke. Moramo ostati zbrani in ne dovoliti, da bi nas zunanji dejavniki destabilizirali. Tudi sam sem v profesionalni karieri nogometaša izkusil obdobja, ko ti ne gre vse po načrtih. Takrat se ponavadi pokaže pravi značaj moštva. Osebno verjamem, da ga moštvo Olimpije ima. Zgodil se je pač poraz in gremo dalje. V soboto je že nova tekma, ki je obenem nova priložnost za dokazovanje.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji zvezdnik Olimpije ostaja brez kluba, se obeta vrnitev v Stožice?

Nekdanji pomemben člen ljubljanske Olimpije bo pri trenutnemu delodajalcu v zimskem presto…