Zadnji večni derbi letošnje sezone ni navdušil z zadetki, a so bili gledalci lahko zadovoljni s predstavo. Predvsem v drugem polčasu se je igra povsem razživela, priložnosti ni manjkalo, a sta imela tako Jasmin Handanović kot Rok Vodišek odličen dan. Tako domači kot gostujoči vratar sta zbrala nekaj odličnih posredovanj in svoji ekipi ohranila v priložnosti za zmago, ki pa je nista dočakala.


Darko Milanič je po zadnjem sodniškem žvižgu svoje varovance pohvalil za željo, a poudaril, da je nasprotnik po neizkoriščenih priložnostih gostov začutil, da lahko ogrozi mariborska vrata: “Imeli smo drugačno željo in načrt, vendar se je izšlo tako, da nismo uspeli zadeti. Odigrali smo tekmo, v kateri smo poskušali od prve minute dobiti tekmo. Nasprotnik je po trenutkih, ko smo imeli ‘zicerje’, začutil priložnost. S tem, ko smo skušali napadati, smo morda izgubili malce več energije in nasprotnik je bil v zadnjih trenutkih tekme relativno nevaren. Fantje so tekmo oddelali zelo pošteno, žal nismo zadeli, nismo zmagali, a moramo za potrditev naslova osvojiti le še točko, kar je spet korak naprej. Mislim pa, da smo bili danes generalno boljši tekmec, čeprav ima Olimpija v zadnjem času neko svojo podobo na igrišču in je ni lahko premagati.”

Z Milaničem se je strinjal tudi domači strateg Safet Hadžić, ki je imel vnovič precejšnje težave s sestavo enajsterice, ki jo je vnovič nekoliko premešal, v njo po dveh mesecih okrevanja vrnil tudi Danijela Miškića, a nato že v praktično uvodni minuti izgubil Nika Kapuna. “Zelo težka tekma. Čeprav je igra Maribora prepoznavna, se vidi, da so uigrani, težko je igrati z njimi. Imeli smo veliko smolo, začeli smo s sistemom 4-3-3, hoteli smo jih napasti, zgodilo pa se je to, da se je Kapun v petih minutah poškodoval, na ogrevanju tudi Vodišek, ki po tem ni več mogel izbijati žoge. Poškodoval se je tudi Abass. V glavnem, imeli smo nekaj težav in normalno, da je bil Maribor v prvem polčasu mogoče malce boljši nasprotnik in tudi dominiral. Čeprav smatram, da smo bili glede na priložnosti malce boljši,” je dejal Hadžić.

Ljubljančani so z remijem večnemu rivalu preprečili, da bi naslov slavil kar v Stožicah, česar je bil vesel tudi Hadžić: “Vesel sem, da se to ni zgodilo v Ljubljani, čeprav smo želeli zmagati. Zgodilo se je, kar se je, imamo težave, veliko igralcev je poškodovanih. V tem trenutku sem zadovoljen z izidom 0:0, kar je realen rezultat. Ob tem bi čestital novemu prvaku, saj je jasno, da bo Maribor prvak, pa čeprav ne v Ljubljani.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…