Mariborčani so po štirih tekmah čakanja vnovič zadeli več kot zgolj enkrat, a kljub temu zadetka Milivoja Novakovića v koprski mreži nista prinesla več kot točke. Vijoličasti so v četrti ligaški preizkušnji vknjižili še tretji remi ter tako Olimpiji vnovič ponudili priložnost, da zmanjša velik zaostanek za vodilnim mestom.


Čeprav so imeli Štajerci veliko prevlado, ki se je odražala tudi v številnih udarcih, so Koprčani tudi po zaslugi vratarja Antolovića preživeli večino gostujočih napadov. Pamić, ki je pred tekmo izgubil tudi Hodžića in Pekusona, je priznal, da je bila na strani njegova moštva tudi boginja Fortuna: “Moram priznati, da je imel Maribor veliko priložnosti. Žal smo v zadnjih dveh dneh pred tekmo ostali brez dveh izjemno pomembnih igralcev, zadnjih vezistov. S Kokorovićem in Ibričićem nismo zmogli zoperstaviti zvezni vrsti Maribora. Če že nič drugega, je bila tekma zanimiva za gledalce in negotova, vsaj v rezultatskem smislu. Vedeli smo, da ima Maribor kakovost, saj ni po naključju na prvem mestu. Potrebno je biti realen, malce nas je spremljala tudi sreča, vendar brez ozira na vse, fantom čestitam, saj so dali vse od sebe.”

Manj razlogov za zadovoljstvo s končnim rezultatom je imel Darko Milanič. “Zelo nenavadno. Imeli smo res veliko število priložnosti, bili izredni, igrali po naših željah in vse prej kot običajno je, da iz toliko obetavnih situacij, tako izrazitih, ne zadeneš več kot dvakrat,” je na mariborske težave z realizacijo vnovič spomnil Milanič, ki pa kljub temu še vedno zaupa nespremenjeni zasedbi. Le-ta sicer prinaša igro in ustvarja priložnosti, a šepa v realizaciji. Tudi zaradi tega je Izolan obžaloval izgubljeni točki: “Koprčani so redko prišli na našo polovico igrišča in ogrozili naša vrata, a jim je tudi to zadostovalo za dva zadetka. To ni dobro, toda gledano v celoti sem zaradi prevlade in kombinatornosti zadovoljen. Ostaja pa grenak priokus zaradi dveh izgubljenih točk. Imeli smo stoodstotno priložnost že na začetku, potem pa dobili gol iz protinapada. V prvem polčasu bi lahko zadeli tudi po vodstvu gostiteljev, prav tako v končnici po dveh zelo obetavnih akcijah.”

Predvsem Luka Zahović ima po težavah z boleznijo, ki ga je med reprezentančnim premorom za nekaj dni posadila v posteljo, precej težav z iskanjem forme z začetka nadaljevanja sezone, ko praktično ni zgrešil niti strela. Je pa strelsko sušo napadalcev prekinil Milivoje Novaković: “To veseli, ostaja pa spoznanje, da učinkovitost peša. Nismo vajeni, da imaš tolikšno število priložnosti in iz dveh tekem, ko si izrazito boljši, kot smo bili v Krškem in Kopru, odneseš le dve točki. Raje bi videl, da zabijamo iz prve obetavne situacije in da bi ob takšni tekmi, kot je bila tokrat, iz dvajsetih udarcev zadeli vsaj pet, šestkrat. Zadovoljstvo je, ko je ekipa tako ustvarjalna, vendar ni prijetno, da so fantje po takšni predstavi šli iz slačilnice na avtobus potrti, ker nismo zmagali.”

Zdaj sledi priprava na sredin pokalni derbi z Olimpijo: “To tekmo moramo odmisliti, se resetirati, v nedeljo zjutraj pa začeti s pokalnim projektom. Hitro nas čaka naslednji izziv, nova velika preizkušnja. Vse je odprto v pokalnem dvoboju, na osnovi izvedbe in pristopa v Kopru pa smo lahko optimisti za sredo.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…