Mariborčane po zmagi v večnem derbiju z Olimpijo jutri čaka še ena zahtevna preizkušnja. Štajerci bodo v večernem terminu gostovali v Novi Gorici, pri tekmecu, ki je vijolicam zadal prvi poraz sezone. Tudi zaradi tega Darko Milanič v napovedih ostaja previden…


Še več, Milanič svoje varovance pred dvobojem s sinje-modrimi opozarja, da bo po zmagi v derbiju le še težje, ob tem pa ni pozabil niti na nevarnosti, ki na Maribor pretijo s strani nasprotnika. “Gorico, ki je že uigrana ekipa, z dobro kemijo v moštvu, smo temeljito analizirali. Dolgo so skupaj, to je pomemben dejavnik. Imajo tehnično sposobne igralce, tudi nekaj hitrosti. Seveda pa tudi nekaj slabosti, kar bomo skušali izkoristiti,” poudarja Primorec, ki je, preden se je prvič preselil v Ljudski vrt, deloval prav na klopi Gorice.

A za dodaten zagon in motiv je poskrbela tud sobotna zmaga nad rivalom, s čimer se strinja tudi Milanič: “Tudi to spoznanje je treba izkoristiti, hkrati pa vzeti nov izziv zelo resno, saj nam zmaga proti Olimpiji ne sme prinesti razmišljanja, da bo zdaj preprosto nadaljevanje. Ravno obratno. Izredno motivirani moramo na igrišče. Zmaga v derbiju prinaša veliko pozitivnih zadev, to je razumljivo. Vendar se moramo usmeriti k temu, da nadgradimo sobotno predstavo in stopnjujemo formo.”

Maribor in Gorica sta v letošnji sezoni odigrala že štiri obračune, Štajerci pa na dveh gostovanjih na severu Primorske še niso našli recepta za zmago, a so se kljub temu veselili napredovanja v polfinale Pokala Slovenije. “Ni smiselno vztrajati pri enakih zadevah na vsaki tekmi. Takrat smo se dobro odzvali, tudi v derbiju smo se znali prilagoditi in v prihodnje bomo še kdaj poiskali drugačne rešitve. Osnovna zamisel pa ostaja povezana z izkoristkom naše kvalitete v napadalnih akcijah, kar bomo počeli iz tekme v tekmo boljše,” poudarja Milanič.

Za nastop na severu Primorske je vprašljiv Denis Šme, ki je z Blažem Vrhovcem izpustil že sobotni derbi, tokrat pa je Velenjčanu ponagajala ahilova tetiva.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…