Maribor se je z zahtevnega gostovanja v Novi Gorici vrnil z zmago, s katero je v prvi vrsti poskrbel za dobro voljo svojih privržencev, a poglobil načete rane Ljubljančanov, ki so si z dvema porazoma v nadaljevanju prvenstva pošteno otežili boj za drugi zaporedni naslov državnega prvaka. Vijolice rivalu bežijo za šest točk.


“Z zmago na težkem gostovanju in proti nasprotniku, ki premore kakovost, sem zelo zadovoljen. Skozi celotno tekmo se je videlo, da gre za ekipo, ki lahko nasprotniku povzroča težave. Že na prejšnjih tekmah tukaj smo imeli nekaj težav, povsem jasno pa je, da je lahko Maribor boljši,” je bil po dvoboju, ki je nakazal tudi nekaj slabosti Maribora, odkrit Darko Milanič. Mariborski strateg je lahko vnovič zadovoljen z učinkovitostjo svojih nogometašev, ki se lahko po 23. krogu pohvalijo, da imajo poleg najtrdnejše obrambe tudi najučinkovitejši napad prvenstva. Ob tem pa se lahko v taboru vijoličastih pohvalijo še z zadetkom sezone. Kaj je o mojstrovini Luke Zahovića dejal Milanič? “Napadalci so igrali zelo dobro. Novaković je trikrat asistiral, Vršič in Zahović dva zadetka. Vsi goli so bili zelo lepi, četrti pa je pokazatelj izrednega momenta in kakovosti.”

Gol, evrogol, nova kandidatura za gol sezone! 2:4 v 85. minuti Luka Zahović, mojstrovina, ki si jo bomo ogledali večkrat…

Objavil/a NK Maribor dne 7. marec 2017

Ni pa šlo brez sodnikov, Dejan Balažič je z nekaj spornimi odločitvami razhudil mariborsko klop, najbolj predvsem z odločitvijo za drugo najstrožjo kazen. Izolan na štajerski klopi pa je bil boj tudi s četrtim sodnikom Kasapovićem. “Četrti sodnik se je veliko ukvarjal z mano in domačim trenerjem Srebrničem. Zelo ga je motil prestop črte, kot da smo v košarki. Menim, da ni odločujoče, kje stojim, ali pol metra desno ali levo. Bolj pomembno bi bilo, da bi se ukvarjal s svojim kolegom. Mislim, da bi bilo to danes potrebno,” je bil do delivcev pravice oster Primorec, ki je na temo sodnikov dodal še nekaj besed: “V drugem polčasu je bila prisotna izredna nervoza, saj je sodnik sprejel nekaj odločitev, ki po našem mišljenju niso bile pravilne. Trenutek, ko je Jasmin zaustavil najstrožjo kazen, je bil izredno pomemben, poleg tega, da smo bili izjemno učinkoviti v napadu.”

“Olimpiji bežimo šest točk, imamo boljše razmerje, vendar je pred nami še nekaj tekem. Najprej nas čaka Aluminij. Če se malce ozremo v preteklost, so bile tekme z Aluminijem vselej težke, gre za nasprotnika, ki nam ne leži, čeprav je razlika v kakovosti očitna. Nasprotnik je zahteven in temeljito se moramo pripraviti. Fantje se zavedajo, kaj jih čaka, tudi sami se zavedajo, v katerih segmentih igre se moramo popraviti. Prepričan sem, da bomo v soboto dobri,” se je proti dvoboju s Kidričani, ki so Mariboru jeseni povzročili ogromno težav in po zmagi v Ljudskem vrtu pred domačimi gledalci iztržili še remi, ozrl Milanič.

Že zdaj je jasno, da bo obračun, na katerega bodo imeli v mariborski zasedbi nekaj manj časa za pripravo, izpustil Marko Šuler, ki bo počival zaradi četrtega rumenega kartona.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…