Nogometaše Maribora po reprezentančnem premoru čaka zgoščen spored preizkušenj. Vijoličasti se bodo do konca aprila na zelenice podali kar osemkrat, že petkrat do sredine aprila, ko bosta znana tudi finalista Pokala Slovenije.


Tudi zaradi tega v Ljudskem vrtu prosti vikend izkoriščajo za pripravo na oster ritem tekem. “Teh deset dni brez tekem oziroma vikend brez tekme bomo skušali izkoristiti z mislijo, da prihaja obdobje, ko bo manj časa za treninge. Poudarek v tem obdobju bo na tem, da popravimo agresivnost. Da obnovimo to napadalno mentaliteto tudi v fazi branjenja in dvignemo dinamiko napadanja še na višjo raven. Dela je veliko, a ga fantje dobro opravljajo,” poudarja Darko Milanič, ki sicer na treningih ne razpolaga z najmočnejšim kadrom.

Milivoje Novaković se z izbrano vrsto pripravlja na nedeljski dvoboj s Škotsko, Žan Celar in Adis Hodžić sta z reprezentanco U18 odigrala prijateljski tekmi s Srbijo, Luka Uskoković pa je del črnogorske mlade reprezentance. Marwan Kabha bo zaradi poškodbe mišice izpustil dobršen del aprilskih tekem, Denis Šme po težavah s tetivo dela po prilagojenem programu, na treningih pa ni niti prvega strelca lige. Luko Zahovića je, podobno kot v začetku priprav na nadaljevanje, znova zaustavila bolezen, strelec 14 zadetkov pa je s povišano temperaturo obležal v postelji.

V sredo bodo v štajerski prestolnici gostovale Radomlje, ki bodo odprle zgoščen mariborski spored. Tudi Milanič se zaveda, da bo potrebno v ritmu dveh tekem tedensko več pozornosti posvetiti regeneraciji in rotaciji v začetni enajsterici: “Od srede naprej imamo niz tekem v kratkem času. V uvodnih štirih spomladanskih krogih je bilo več časa za vmesno regeneracijo, zdaj bo treba biti še bolj pozoren na prav vse dejavnike. Ob izpolnjevanju obveznostih na treningih tudi na to, kako počivamo, se regeneriramo. Vse s ciljem, da bi na najboljši način preživeli april.”

Pokalni tekmi z Olimpijo bosta na sporedu 5. in 12. aprila, prvo srečanje bo odigrano v Stožicah, ki bodo 29. aprila gostile tudi zadnji večni derbi letošnje sezone.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nekdanji grof popeljal kockice med štiri

Veseli december je letos malce nenavaden. Po času korone in dodelitvi Katarju organizacijo…