Kot smo pisali že včeraj, Darko Milanič zapušča trenerski stolček Maribora, ki ga je vodil pet sezon in v tem času z njim osvojil štiri prvenstvene naslove, tri pokalne naslove in dva superpokala, zadnji dve sezoni pa so vijoličasti igrali tudi v skupinskem delu Lige Europa. Primorec je imel v zadnjem času ponudbi dveh ekip in sicer sofijskega CSKA-ja ter graškega Sturma.


Bolgari so primorskegu strategu bojda ponujali 30 tisoč evrov mesečne plače, s čimer bi postal najbolje plačani trener v bolgarskem prvenstvu. A nekdanji kapetan slovenske reprezentance se ni odločil za denar, ampak se bo vrnil v staro jato, saj se je odločil za ponudbo iz bližnjega Gradca. Po besedah športnega direktorja Zlatka Zahoviča Milanič v Sturm odhaja brez odškodnine, saj bi bilo to po njegovem mnenju nekorektno do Milaniča.

“Hvala Mariboru za vse lepe trenutke, navijačem, Violam. To se dogaja v športu, za odhod sem se odločil včeraj, se pa je ‘nabiralo’ nekaj časa. Eno obdobje je zdaj končano, s to odločitvijo pa je NK Maribor v meni dobil velikega navijača. Kako naprej? Podpisal sem pogodbo v Avstriji, začenjam novo pot pri Sturmu,” je 45-letni trener povedal na današnji tiskovni konferenci, ki je bila sklicana prav zaradi njegovega odhoda.

Milanič je v dresu Sturma igral kar sedem sezon, se veselil dveh naslovov državnih prvakov in treh pokalnih lovorik ter dve sezoni igral tudi v Ligi Prvakov. V graškem klubu pa je v sezoni 2006/07 deloval tudi kot pomočnik trenerja, ko je bil prvi trener bivši soigralec Franco Foda. Tokrat pa se bo v prestolnici avstrijske Štajerske predstavil še v tretji vlogi, s klubom naj bi podpisal triletno pogodbo. Sturm bo kot četrtouvrščeno moštvo avstrijske Bundeslige nastopil tudi v kvalifikacijah za Ligo Europa.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Azerbajdžanski prvak želi v svoje vrste pripeljati vratarja Maribora

V zadnjem času je bilo veliko govora o morebitnem odhodu Ažbeta Juga iz Maribora, ki se mu…