V koprskem prvoligašu so se pred dnevi še tretjič v letošnji sezoni odločili za trenersko rošado. Po Rodolfo Vanoliju, Nedžadu Okčiću in Slavku Matiću je dirigentsko palico prevzel še četrti strateg. Vodstvo koprskega kluba, s športnim direktorjem Dušanom Petkovićem na čelu, je zahtevno nalogo zaupalo Milanu Obradoviću.


Dozdajšnji pomočnik bo skušal kozličke v zadnjih desetih krogih rešiti pred neljubim scenarijem, saj se Koprčani s štirimi pomladanskimi točkami niso odlepili od dna razpredelnice. Trojici na repu lestvice, ki jo sestavljajo Krško, Rudar in Krka, Primorci bežijo za vsega točko. “Pred mene so postavljeni določeni cilji in če se s tem ne bi bil pripravljen soočiti, vloge niti ne bi sprejel. Z ekipo sem že od samega začetka. Vem, kaj me čaka in česa je moštvo sposobno,” je po ustoličenju dejal novi šef koprskega strokovnega štaba. Nekdanji reprezentant Jugoslavije, ki je dolga leta igral tudi v Rusiji, Nemčiji, Grčiji in Ukrajini, moštvo dobro pozna, saj je bil v minulih mesecih pomočnik Slavka Matića, s katerim je pred selitvijo na Bonifiko deloval že v Zavrču in kruševskem Napredku: “Ekipo dobro poznam, imel sem dovolj časa, da se pogovorim z igralci, tako posamezno, kot v skupini, kar bom skušal izkoristiti tudi v smislu boljših predstav, da se vsi potrudimo in začnemo nizati rezultate, ki se od nas pričakujejo. Vemo, da bo težko, vendar vsaka sprememba prinese nekaj novega. Pričakujem, da bodo igralci to sprejeli kot novost in bodo dali od sebe novo energijo.”

Kot je poudaril tudi športni direktor Petković, Koprčani niso želeli tvegati s trenerjem, ki ekipe ne pozna, Obradović pa bo imel med tekmovalnim premorom na voljo nekaj dni za pripravo na naslednje preizkušnje. “Reprezentančni premor bomo izkoristili za to, da se še bolj zbližamo, pričnemo razmišljati kot eno ter se pogovorimo o mojih zahtevah in kako jih izpolniti,” je pred klubsko kamero dejal Obradović, ki ga že ob krstu v vlogi glavnega trenerja čaka obračun s starimi znanci – Zavrčani.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…