Veselje po naslovu državnega prvaka se še ni povsem poleglo. Ljubljančani, ki so vrnitev lovorike v prestolnico na ulicah Ljubljane proslavile že v sobotnem večeru, še vedno slavijo, zdaj pa se je oglasil tudi Milan Mandarić, ki se je v dolgem pismu zahvalil številnim deležnikom, vse od navijačev, sponzorje, Nogometne zveze Slovenije pa do bivših sodelavcev.


“Lansko jesen se je zdelo nemogoče, toda uspelo nam je! Po 21. letih se naslov nogometnega prvaka vrača v Ljubljano. V soboto, 14. maja so se z zmago v Velenju in s tem z osvojenim naslovom prvaka uresničili naš cilj in naše sanje. Olimpija je prvak! Zadnje leto je bilo polno izzivov in mnogih nepričakovanih težav. Za nami in za menoj je trnova pot. Toda lansko jesen sem napovedal, da bomo spisali novo zgodbo, in zdaj smo to dosegli. Nič ni lepšega kot izpolniti obljubo. Zato smo zdaj vsi skupaj prejeli najlepšo možno nagrado. Tega uspeha ne bi dosegli brez vrste podpornikov in prijateljev,” je že uvodoma zapisal predsednik novih državnih prvakov.

Mandarić se je najprej zahvalil navijačem, ki so predvsem spomladi Olimpijo v velikem številu spremljali tudi na gostovanjih. Prvi mož ljubljanskega kluba je zapisal, da naslov pripada tudi navijačem: “Najprej se zahvaljujem navijačem! Vi ste bili tisti, ki ste skozi vso sezono pokazali pošteno in športno navijanje. Tudi ko nam ni šlo, ste nam stali ob strani. Z nekaterimi sem se poveselil že v Velenju in nato v Ljubljani. A rad bi se poveselil z vsemi skupaj. Rad bi videl, da bi v Stožice prišli vsi, ki imate radi Olimpijo. Vsak, ki je del Olimpije in jo ljubi, je dobrodošel. Rad bi videl nasmejane obraze vseh, ki imate radi nogomet in Olimpijo. Ob osvojenem naslovu sem poln veselja in ponosa, in vesel sem, da to lahko delim z vsemi vami, našimi dolgoletnimi ali novimi navijači in podporniki, mladimi, ki se zadnjega naslova prvakov iz Ljubljane sploh več ne spomnite, in starejšimi, ki ste navijali za Olimpijo pred dvajsetimi ali štiridesetimi leti. Zato upam, da boste prihodnji konec tedna prišli na tekmo s Krko, da se bomo skupaj poveselili, prijeli pokal in si razdelili uspeh. To je vaš uspeh.”

Kot že zapisano, se Mandarić ni pozabil zahvaliti niti bivšim sodelavcem, Ranku Stojiću, Marijanu Pušniku, Marku Nikoliću in ostalim, pa tudi sponzorjem, NZS, Aleksandru Čeferinu, Zoranu Jankoviću in drugim, tudi medijem ter ekipi Olimpije in sedanjemu trenerju Rodolfo Vanoliju, ki je zmaje prevzel v težavni poziciji. Ob tem pa je Američan srbskega porekla dodal, da Olimpija po osvojenem naslovu ne bo zaspala na starih lovorikah: “Moj osebni izziv v prihodnje je vrniti in še bolj okrepiti ljubezen do nogometa, tako v Ljubljani kot v celotni Sloveniji. Želim si dober in pošten nogomet. Skupaj s celotno ekipo, na igrišču in ob njej, si bom prizadeval, da se izboljša in napreduje na vseh ravneh. Zato upam, da bo s tem dosežkom in po tem prvenstvu celotni slovenski nogomet samo še rasel, doma in mednarodno. Naredil bom vse, kar je v mojih močeh, da bo Olimpija še uspešnejša. Pred nami so evropski izziv in kvalifikacije za ligo prvakov. Prihaja Evropa, prihaja nova sezona. Zdaj, ko smo osvojili prvenstvo, ne bomo zaspali na starih lovorikah. Od velikega rivala NK Maribor in ostalih prvoligašev tudi v prihodnje pričakujemo pošten boj na terenu, a dejstvo je, da želimo ostati prvi in se zasidrati na vrhu. Naj bo Olimpija tisto, kar si zasluži in tudi je.”

“Do sedaj so se nam uresničili vsi naši cilji. Smo na pravi poti in navijačem, partnerjem in podpornikom sporočam, da bodo v prihodnji sezoni gledali še boljšo Olimpijo,” je zaključil 77-letni poslovnež.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov prvoligaški skalp za Gorico, Kouter ob debiju do remija v Zagrebu

Nogometaši Gorice so na drugi pripravljalni tekmi s 3:1 ugnali banjaluški Borac, lani tret…