Tri dni pred uvodno pomladansko preizkušnjo so Ljubljančani potrdili še zadnjega novinca pred nadaljevanjem sezone. Luknjo, ki sta jo v napadu Olimpije pustila Ezekiel Henty in Andraž Šporar, bo skušal zapolniti tudi Danko Lazović. Srbski reprezentant je z vodstvom vodilnega prvoligaša sklenil enoinpolletno pogodbo in bil danes tudi uradno predstavljen kot novi zmaj.


“Naša zgodba je precej širše zastavljena. Najprej želimo biti najboljši kolektiv v državi in postopoma postati pomemben predstavnik slovenskega klubskega nogometa v mednarodnem prostoru. V Danku Lazoviću smo dobili novo odmevno okrepitev, ki bo moštvu prinesla dodano vrednost. S tem smo zaključili nakupe v zimskem prestopnem roku, ki je bil zagotovo uspešen in obenem rekorden, ko govorimo o prestopih naših nogometašev v tujino,” je na današnji novinarski konferenci poudaril Milan Mandarić, ki je v zadnjih tednih ob sebi pozdravil še četrtega rojaka. Že pred tem so se v prestolnico preselili trener Marko Nikolić in pomočnik Radoje Smiljanić, z Lazovićem pa si bo prostor v napadu delil tudi leto starejši Miroslav Radović. Predsednik Olimpije poudarja, da se bo v Stožicah tudi prihodnje igral lep nogomet, cilji, ki so povezani z naslovom državnega prvaka, pa ostajajo nespremenjeni: “Naši cilji ostajajo tesno povezani z osvojitvijo naslova državnega prvaka. V tem trenutku Olimpija razpolaga z odličnim igralskim kadrom in strokovnim vodstvom, kar je nekakšno zagotovilo, da se bo v prestolnici tudi v prihodnje igral všečen, organiziran in učinkovit nogomet.”

Boj za naslov prvaka je napovedala tudi današnja okrepitev, ki se ob tem veseli obračuna s Koprom, dotaknil pa se je tudi prihajajočega večnega derbija v Ljudskem vrtu: “Povsod po svetu obstajajo velika rivalstva, nič drugače ni niti v Sloveniji. Zavedamo se, da nas do konca sezone čaka zahtevna naloga, toda želja vseh nas je, da tako želeno lovoriko vrnemo v naše vitrine. Že uvodna tekma proti Kopru bo pravšnji izziv, nasprotnik prihaja v Ljubljano nadvse motiviran, Olimpija pa mora skozi kakovostno izvedbo na zelenici upravičiti vlogo favorita.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…