Po odhodu Nika Omladiča, ki se je pol leta pred iztekom pogodbe preselil k Eintrachtu iz Braunschweiga, bo moral Miha Zajc spomladi v zvezni vrsti ljubljanskega prvoligaša na svoja pleča sprejeti še večje breme in odgovornost. Obetavni Šempetrčan se že veseli nadaljevanja državnega prvenstva, v katerem si bodo skušali zmaji zagotoviti mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja.


“Mislim, da smo se v tem mesecu dni fizično dobro pripravili. Morda nam manjka boljše uigranosti, kar pa ni nič čudnega, glede na to, da so nam se priključili štirje novi člani, ki potrebujejo določen čas za prilagoditev na novo okolje in nove soigralce. Na roko nam gre tudi dejstvo, da se spomladanski del sezone prične teden dni pozneje od načrtovanega. Prepričan sem, da imamo dovolj časa, da stvari sedejo na svoje mesto,” je za klubsko spletno stran dejal 20-letni vezist, ki se je pred dnevi dokazoval tudi v dresu mlade izbrane vrste. Po tekmi z novomeško Krko se je znova priključil pripravam trenerja Darka Karapetrovića, ki formo svojih varovancev v teh dneh pili v hrvaškem Rovinju. Zajc pa ima pred začetkom spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije le eno željo: “Prvenstveno zmag. Za to živimo in treniramo. Najbolj pomembno pa bo zagotovo uvodno srečanje v Domžalah, kjer se bomo pomerili z Radomljami. Tisti, ki menijo, da nas čaka rutinsko delo, se grdo motijo. Čaka nas zahtevno delo, vendar zanimajo nas zgolj tri točke. Sicer se pa osebno ne obremenjujem, kakšno bo stanje na lestvici čez mesec ali dva. Kajti vsaka tekma bo na nek način kvalifikacijska. Vemo, da je naš osnovni cilj uvrstitev na mesta, ki prinašajo pravico nastopanja v evropskih kvalifikacijah. Ne izključujem pa možnosti, ki ni majhna, da bi se, v kolikor povežemo nekaj zmag zapovrstjo, vmešali v resen boj za sam vrh.”

Nekdanji član Celja je jeseni v dresu Olimpije odigral enajst ligaških tekem, a bi jih verjetno še več, če ne bi imel težav s poškodbami. Zajc priznava, da le-ta še ni popolnoma pozabljena: “Sicer je stanje precej boljše kot pred mesecem dni, a še vedno nisem sto odstotno pripravljen. Vendar do uvodne tekme z Radomljami je ostalo še kar nekaj časa tako, da upam, da bom do takrat v optimalni formi. Z vsakodnevnimi terapijami bo tudi ta manjši odstotek bolečine, ki jo še vedno čutim, popolnoma izginil.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…