Za Ljubljančani, ki so s skupinsko vadbo pričeli minuli četrtek, je dober teden priprav na spomladanski del sezone. Zmaji bodo v nadaljevanje sezone krenili brez Nika Omladiča, zato bo moral na sredini igrišča še večjo vlogo prevzeti Miha Zajc, ki je vse do poškodbe v dresu zeleno-belih kazal všečne predstave.


“Treniram s polno paro, to pa je v tem trenutku najpomembneje. Jasno, občasno še začutim manjšo bolečino, a je vse pod nadzorom. Želim se čim prej vrniti v staro formo, saj časa ni na pretek. Vzdušje v moštvu je odlično, treniramo kakovostno in veliko, tako da bomo že do odhoda v Turčijo v zelo dobri formi,” je za klubsko spletno stran o posledicah poškodbe dejal 20-letni vezist. Obetavni Šempetrčan je jeseni v dresu Olimpije odigral enajst ligaških tekem, na katerih je dosegel dva zadetka in tri asistence, in pustil dober vtis. Dobre jesenske predstave bo skušal spomladi še nadgraditi, a zato bo potrebno trdo delati tudi na pripravah, tudi mladi reprezentant Slovenije se tega še kako zaveda: “Ne bom zanikal, je kar težko. Še nekaj dni bo potrebno potrpeti, da se telo privadi na povečano intenzivnost treningov. Prepričan pa sem, da je to najboljša možna baza pred nadaljevanjem priprav v Turčiji, kjer bo poudarek na delu z žogo. Tam bomo večino časa posvetili tehnično-taktičnim zadevam, zato je vrhunska fizična pripravljenost glavni temelj za ostalo, kar prihaja v prihajajočih dneh in tednih.”

Ljubljančane že v prvem spomladanskem krogu čaka obračun z večnimi tekmeci Mariborčani. Obe ekipi bosta želeli v nadaljevanje sezone kreniti z zmago, tudi cilji ljubljanskega prvoligaša so spomladi povezani z zmagami in uvrstitvijo med najboljša tri moštva lige: “Začeti podobno kot jeseni. Z nekaj uvodnimi zmagami bi pridobili na samozavesti, posledično pa bi bilo bistveno lažje nadaljevati. Morda nam spored ne gre najbolj na roko, saj drugi del prvenstva odpiramo ravno z derbijem v Stožicah. No, če se želiš boriti za vrh, kar je prav tako ena izmed želja, moraš premagati vsakogar. Torej minimalna želja je končati prvenstvo med najboljšimi tremi moštvi, saj s tem dobivamo možnost nastopanja v evropskem tekmovanju. Če pa se bo pokazala priložnost še za kaj več, jo bomo vsekakor zgrabili z obema rokama.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…