Ljubljančani so izkoristili sobotni spodrsljaj Maribora in z zmago proti Kopru večnemu rivalu pobegnili na šest točk prednosti. Čeprav nogometaši Olimpije v obračunu s prenovljeno koprsko zasedbo niso blesteli, so, kar je najpomembnejše, v obračunu z neugodnim moštvom Kopra vknjižili vse tri točke in se pred večnim derbijem znebili vsaj dela bremena.


Eno najpomembnejših vlog pri zmagi v uvodnem pomladanskem dejanju je odigral Miha Zajc, ki se je v prvem polčasu podpisal pod zadetek za vodstvo Olimpije, v nadaljevanju pa podal za gol Miroslava Radovića, ki je odločil vprašanje o zmagovalcu. “Biti moramo iskreni, nismo prikazali najboljše predstave, vendar smo z borbeno igro in na krilih navijačev zasluženo zmagali. V prvem polčasu smo se malce lovili, nismo bili dovolj čvrsti. Koper nas je s svojo kombinatoriko morda malce presenetil. V prvem polčasu smo zadeli v pravem trenutku, s tem smo umirili tudi Koper, sami pa smo se dvignili in v drugem polčasu je bilo veliko lažje,” je po zmagi z 2:0 iskreno priznal Primorec v zeleno-belem dresu. Tudi Zajc je poudaril, da je zmaga ob vstopu v nadaljevanje prvenstva izjemno pomembna za nadaljevanje sezone: “Dober začetek nadaljevanja prvenstva je zelo pomemben, tudi iz vidika dviga samozavesti. Točkovno smo se malce odlepili od Maribora in Domžal, kar je zelo dobro.”

Z morebitno zmago v Ljudskem vrtu bi se Ljubljančani močno približali državnemu naslovu, a Zajc poudarja, da se zeleno-bele zasedba v štajerski prestolnici ne bo zaletavala: “Seveda, v Mariboru bo še težje, vendar upam, da nas bodo navijači v čim večjem številu podprli tudi v Ljudskem vrtu. Ne smemo se zaletiti, biti moramo pametni, saj imamo šest točk prednosti. Dobro se moramo pripraviti na tekmo in videli bomo, kaj bo v Mariboru,”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor do remija proti Tuzli

Maribor je v Gornji Radgoni odigral še četrto pripravljalno tekmo in še na tretji zaporedn…