Podobno kot Celje, Domžale in Maribor, bo tudi Olimpija pristavila svoj delež v izbrani vrsti Slovenije, ki jo konec marca čakata prijateljska obračuna z Makedonijo in Severno Irsko. Za razliko od Celjanov, Domžalčanov in Mariborčanov bodo Ljubljančani prispevali kar dva članska reprezentanta, saj se je Nejcu Vidmarju v izbrani vrsti pridružil Miha Zajc.


Mladi Šempetrčan, ki v nadaljevanju sezone kaže zelo dobre predstave, bo selektorju Srečku Katancu na voljo zgolj za obračun na koprski Bonifiki, saj se bo po tekmi z Makedonijo skupaj z Luko Krajncem pridružil mladi izbrani vrsti, ki jo 28. marca, prav tako na koprski zelenici, čaka sedmi obračun kvalifikacij za evropsko prvenstvo, nasproti bo stala Irska. Kljub temu pa je Zajc reprezentančni vpoklic sprejel z navdušenjem. “Sanje vsakega mladega nogometaša so povezane z vpoklicem v člansko izbrano vrsto svoje domovine. To je obenem potrditev, da v klubu, iz katerega reprezentant izhaja, opravljajo kakovostno delo. Tudi v mojem primeru ni nič drugače, trener mi zaupa, klub pa iz dneva v dan raste v vseh segmentih,” je nadarjeni Primorec poudaril za klubsko spletno stran.

Še pred reprezentančnim dokazovanjem pa Zajca in soigralce čaka obračun z Rudarjem. Tudi novopečeni reprezentant Slovenije poudarja, da si zmaji novega spodrsljaja ne smejo privoščiti: “Tekma z Rudarjem je za nas izjemnega pomena. Svojega ‘jokerja’ smo že porabili, sedaj pa nam ne preostane nič drugega kot da v nedeljo opravičimo vlogo favorita. Naš naslednji nasprotnik je zelo neugoden, vsi znajo igrati nogomet in so zelo nevarni iz hitrih protinapadov. Glede na to, da je na začetku spomladanskega dela obramba močnejši del moštva, si želim in upam, da se nam bo odprlo tudi v napadu.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…