Ljubljansko Olimpijo po prestavljenem 21. krogu v uvodnem dejanju spomladanskega dela sezone namesto Maribora čaka obračun z Radomljani. Zeleno-beli se v Domžale odpravljajo v vlogi favorita, saj v obeh jesenskih tekmah zadnjeuvrščeni ekipi lige zabili po štiri zadetke, a se zavedajo, da bodo Radomljani v srečanje krenili zelo motivirano.


“Ne mečemo si peska v oči, saj nas čaka izjemno zahtevno srečanje proti izrazito motiviranemu nasprotniku. Radomlje se želijo odlepiti z dna razpredelnice, mi pa se s prvimi tremi točkami v nadaljevanju prvenstva želimo priključiti vodilni trojici. V prvi vrsti se ne smemo igrati z ugledom kluba. Poraz ne pride v poštev, pa ne zaradi (ne)moči nasprotnika, temveč zaradi naše želje in predvsem ambicij, ki sežejo v vrh. Na zadnjih treningih nam gre izjemno dobro od nog, stvari se počasi sestavljajo v smiselno celoto, ampak na koncu bo štel le rezultat. Od lepote v igri se žal ne živi,” je za spletno stran Olimpije dejal Miha Zajc. 20-letnega Šempetrčana po odhodu Nika Omladiča v zvezni vrsti čakajo dodatne naloge, saj bo moral na svoja pleča prevzeti dodatno breme. S tem se je jeseni že dobro spopadal, a so mu še vidnejši napredek preprečile predvsem poškodbe, posledice katerih čuti tudi pred začetkom spomladanskega dela sezone: “Nisem še v optimalni formi. Ob koncu jesenskega dela se mi je pripetila neugodna poškodba, katere posledice čutim še danes. Najpomembneje je, da so naše misli povsem usmerjene v soboto in tekmo z Radomljami. Ostale stvari pa so v tem trenutku drugotnega pomena.”

Obetavni Primorec bo lahko na sredini igrišči računal tudi na pomoč Darijana Matića, ki je priznal, da morajo Ljubljančani jutri upravičiti vlogo favorita: “Naša naloga bo, da upravičimo vlogo favorita. Na zadnjih treningih je bilo moč opaziti, da se dvigujemo v formi. Novinci so vse bolj samozavestni, tako da komaj čakamo začetek sobotne tekme. V tem trenutku je brezpredmetno govoriti o razliki v kakovosti med posamezniki, saj bosta o zmagi odločali homogenost in želja moštva kot celote.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Murin ključni člen potrjeno odsoten do spomladi

Potem ko si lanskega spomladanskega dela skoraj ni bilo mogoče predstavljati brez Luke Bob…