Ljubljansko Olimpijo po prestavljenem 21. krogu v uvodnem dejanju spomladanskega dela sezone namesto Maribora čaka obračun z Radomljani. Zeleno-beli se v Domžale odpravljajo v vlogi favorita, saj v obeh jesenskih tekmah zadnjeuvrščeni ekipi lige zabili po štiri zadetke, a se zavedajo, da bodo Radomljani v srečanje krenili zelo motivirano.


“Ne mečemo si peska v oči, saj nas čaka izjemno zahtevno srečanje proti izrazito motiviranemu nasprotniku. Radomlje se želijo odlepiti z dna razpredelnice, mi pa se s prvimi tremi točkami v nadaljevanju prvenstva želimo priključiti vodilni trojici. V prvi vrsti se ne smemo igrati z ugledom kluba. Poraz ne pride v poštev, pa ne zaradi (ne)moči nasprotnika, temveč zaradi naše želje in predvsem ambicij, ki sežejo v vrh. Na zadnjih treningih nam gre izjemno dobro od nog, stvari se počasi sestavljajo v smiselno celoto, ampak na koncu bo štel le rezultat. Od lepote v igri se žal ne živi,” je za spletno stran Olimpije dejal Miha Zajc. 20-letnega Šempetrčana po odhodu Nika Omladiča v zvezni vrsti čakajo dodatne naloge, saj bo moral na svoja pleča prevzeti dodatno breme. S tem se je jeseni že dobro spopadal, a so mu še vidnejši napredek preprečile predvsem poškodbe, posledice katerih čuti tudi pred začetkom spomladanskega dela sezone: “Nisem še v optimalni formi. Ob koncu jesenskega dela se mi je pripetila neugodna poškodba, katere posledice čutim še danes. Najpomembneje je, da so naše misli povsem usmerjene v soboto in tekmo z Radomljami. Ostale stvari pa so v tem trenutku drugotnega pomena.”

Obetavni Primorec bo lahko na sredini igrišči računal tudi na pomoč Darijana Matića, ki je priznal, da morajo Ljubljančani jutri upravičiti vlogo favorita: “Naša naloga bo, da upravičimo vlogo favorita. Na zadnjih treningih je bilo moč opaziti, da se dvigujemo v formi. Novinci so vse bolj samozavestni, tako da komaj čakamo začetek sobotne tekme. V tem trenutku je brezpredmetno govoriti o razliki v kakovosti med posamezniki, saj bosta o zmagi odločali homogenost in želja moštva kot celote.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…