Nogometaša ljubljanske Olimpije po dveh razočaranjih v minulem tednu, ko so v Stožicah izgubili večni derbi in brez zadetkov remizirali z velenjskim Rudarjem, v soboto čaka nova domača preizkušnja. V prestolnico prihajajo Goričani, ki se vsaj na prvi pogled zdijo idealen nasprotnik, saj so spomladi osvojili zgolj točko. A tudi pri zeleno-belih se soočajo z nekaj težavami, saj bo srečanje izpustili kar nekaj pomembnih členov začetne enajsterice.


Zaradi poškodbe bo manjkal Andraž Šporar, drugo tekmo prepovedi igranja zaradi izključitve v tekmi z Mariborom mora odslužiti Nik Kapun, medtem ko sta Darijan Matić in Miha Zajc v tekmi z Velenjčani porumenela še četrtič v sezoni in izpolnila kvoto rumenih kartonov. Darko Karapetrović bo tako v soboto ob Šporarju pogrešal še trojico izjemno pomembnih vezistov, a je Zajc prepričan, da bodo tudi soigralci uspešno zapolnili nastalo vrzel. Mladi Šempetrčan obžaluje, da je v žaru borbe prejel karton, zaradi katerega bo moral v soboto počivati, zato pa soigralce opozarja na nevarnosti, ki jih predstavlja goriško moštvo: “Čeprav delujejo nekoliko nedisciplinirani v sami taktični postavitvi, so še vseeno zelo nevarna ekipa. Če se samo spomnim njihove uvodne tekme v Mariboru, ko so aktualnega državnega prvaka držali v nezavidljivem položaju do samega zaključka srečanja, dovolj zgovorno priča o njihovi kakovosti. Sicer pa je slovenska liga zelo izenačena in nepredvidljiva. Dejansko lahko vsak premaga vsakogar.”

Ljubljančani so po slabšem uvodu v spomladanski del sezone hitro povečali zaostanek za vodilno trojico, saj so si Celjani z zmago na Bonifiki nabrali že sedem točk zaloge, vodilni Mariborčani zmajem bežijo že za enajst točk. Obetavni Primorec poudarja, da se nogometaši z lestvico ne ubadajo: “Igralci se o trenutnem stanju na lestvici ne pogovarjamo, saj bi bilo to v nasprotju z našim razmišljanjem pred pričetkom sezone. Sami se pripravljamo za vsako tekmo posebej in ne ‘preskakujemo’ tekmecev, saj bi se nam to lahko maščevalo v sami končnici prvenstva. Zavedamo se, da imamo kakovostno moštvo, ki pa v tem trenutku še ni v tisti želeni oziroma pričakovani tekmovalni formi . Prepričan pa sem, da se lahko z lepo serijo pozitivnih rezultatov približamo vodilni trojici.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…