Ljubljančani so štajersko prestolnico zapuščali zadovoljni, to sta po zadnjem žvižgu sodnika Mateja Juga poudarila tudi Miha Zajc in Miroslav Radović, ki sta po tekmi stopila pred sedmo silo. Zmaji bodo v zadnjo tretjino državnega prvenstva krenili s šestimi točkami prednosti pred večnim rivalom Mariborom, ki je po tekmi objokoval zapravljeno priložnost, a so tudi v gostujočem taboru opozorili na svoje situacije pred domačim golom.


Najlepšo priložnost je v drugem polčasu zapravil prav Miha Zajc, ki je z lepo potezo izigral enega od domačih branilcev in se hitro znašel pred Jasminom Handanovićem, a je bil na srečo domačih pri zaključnem udarcu, podobno kot v prvem polčasu Milivoje Novaković, nenatančen. “Akcija je bila lepa skoraj vse do konca, žal pa se ni poklopilo, nisem uspel doseči zadetka. Gremo naprej, na naslednji tekmi na zmago,” je uvodoma dejal Primorec v zeleno-belem dresu, ki je v pomladanski del sezone vstopil z dobro formo. Čeprav je imel v Mariboru tudi precej obrambnih nalog, je pokazal nekaj svojega znanja tudi v napadu, po derbiju pa je priznal, da so lahko v taboru Olimpije zadovoljni tudi z remijem: “Mislim, da smo lahko zadovoljni. V Maribor smo prišli po pozitiven rezultat. Tekma je bila čvrsta, obe strani sta bili dobro taktično podkovani. Videli smo težko tekmo, ampak lahko smo zadovoljni tudi s točko.”

Zajc je ob še dodal, da so Štajerci z menjavo trenerja strokovnemu štabu zmajev otežili pripravo na tekmo. “Morda tudi to, da je Maribor zamenjal trenerja in se na nasprotnika nismo mogli tako dobro pripraviti. Današnja tekma je bila izjemno težka, ampak še enkrat ponavljam, da smo lahko zadovoljni z remijem. V zaključku akcij nismo bili natančni, upam, da bomo v naslednjih tekmah uspešnejši,” se je v bližnjo prihodnost ozrl nekdanji član Celja, ki se je za pomoč zahvalil tudi gostujočim navijačem, teh je bilo v Ljudskem vrtu kar 1.100: “Poln stadion in dobro vzdušje, tako kot tudi mora biti za pravi derbi. Rad bi čestital našim navijačem Green Dragonsom, ki so športno navijali brez izpadov. Pomagali so nam do točke.”

(Foto: Jure Banfi)
“Da si ne lažemo, ni enako, ko igramo pred tisoč ali pa sedem tisoč gledalci.” (Foto: Jure Banfi)

“Derbi je verjetno upravičil pričakovanja, z izjemo zadetkov je bilo prisotno vse ostalo, moška igra, obe ekipi sta imeli priložnosti za zadetek. Vzeli smo pomembno točko in mislim, da smo v dobrem položaju. Čakata nas dve domači tekmi, ki ju moramo dobiti. Iz tekme v tekmo bomo igrali vse bolje,” se je po dvoboju proti domačima tekmama s Celjem in Rudarjem ozrl včerajšnji debitant v slovenskem večnem derbiju Miroslav Radović. Dolgoletni član varšavske Legie je bil podobnih derbijev navajen že iz poljskega prvenstva, zato je bil pravšnji naslovnik tudi za vprašanje o primerjavi slovenskih in poljskih derbijev: “Na Poljskem so stadioni večji, s tem pa je na tekmah tudi več navijačev. Takšnih prizorov bi si želel na vsaki tekmi. Na vsaki tekmi si želim čimveč navijačev, saj se nogomet igra zaradi njih. Da si ne lažemo, ni enako, ko igramo pred tisoč ali pa sedem tisoč gledalci. Vsi skušamo ustvariti pozitivno zgodbo in upam, da bodo navijači prepoznali, da se v Sloveniji igra dober nogomet.”

Trener Nikolić je Radovića nekoliko presenetljivo uvrstil v začetno enajsterico, Srb pa je odigral celotno tekmo: “Tega verjetno marsikdo ne ve. Po skoraj letu dni sem odigral prvih devetdeset minut. Ni to, kar pričakujem, vendar bodite prepričani, da se forma vzpenja in bom Olimpiji zagotovo pomagal do končnega cilja, ki ga poznamo. Nanj se čaka že dvajset let in nadejam se, da bom del tega uspeha.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…