Dneve do nadaljevanja državnega prvenstva odštevajo tudi v domžalskem taboru, ki je včeraj po več kot dveh tednih znova treniral na domačih tleh. Po izvrstnih pogojih v Turčiji so se varovanci trenerja Luke Elsnerja vrnili na domača igrišča, ki so ob nižjih temperaturah in po obilnih padavinah težko primerljiva s tistimi v Antalyji. A s tem Domžalčani nimajo posebnih težav, poudarja Miha Blažič.


“Težko se je iz odličnih pogojev, ki smo jih imeli v Turčiji, vrniti v našo realnost, vendar se bomo hitro privadili. V Turčiji sem se počutil super. Imeli smo odličen hotel in vrhunske pogoje za vadbo, ki smo jih izkoristili z zelo dobrimi treningi. Odigrali smo štiri močne tekme, tako da sem bil s pripravami zelo zadovoljen. Vzdušje v ekipi je super. Smo super ‘klapa’, tako da je tudi iz tega vidika lepo priti na vsak trening,” je za klubsko spletno stran dejal primorski branilec, ki se je ob Kamniško Bistrico preselil poleti, po slovesu od koprske Bonifike. V tem času je nekdanji član mlade izbrane vrste za Domžale odigral osem ligaških tekem, vpisal gol in asistenco, v uvodu priprav na nadaljevanje sezone pa je imel Blažič tudi nekaj težav s poškodbo: “Pripravljen sem dobro in veseli me, da sem na dveh tekmah v Turčiji odigral vseh devetdeset minut. Najpomembneje je, da ne čutim več bolečin. Sedaj sem osredotočen le na to, da se dokažem in prepričam trenerja. Boj za prvo enajsterico poteka že od prvega dne priprav. V takšni konkurenci je to povsem običajno.”

Domžale bodo v prvem pomladanskem krogu gostovale na novomeškem Portovalu, v dveh tednih pa, tako poudarja tudi Blažič, rumene čaka še odpravljanje pomanjkljivosti z zadnjih pripravljalnih tekem: “Do začetka prvenstva moramo odpraviti pomanjkljivosti, ki smo jih imeli na zadnjih dveh tekmah v Turčiji. Pred nami sta še dva kvalitetna nasprotnika in veselimo se dvoboja z njima. Vse bolj pogosto že pogledujemo proti začetku spomladanskega dela prvenstva. Nestrpnosti še ni čutiti, a kljub temu komaj čakamo, da se začne.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obradović misli resno, svoje stvari je že spakiral

Kot poroča Ekipa SN, je Matko Obradović svojo pot pri NŠ Mura, skoraj zagotovo že zaključi…