Mariborčani se iz daljnega Kazana vračajo z remijem in točko. V mrzlem in vetrovnem večeru, ki ga je začinil še sneg, prezebli gledalci niso spremljali najboljše tekme, kljub temu pa je bilo priložnosti kar nekaj. Domači so si pripravili kar nekaj priložnosti, a je bil vedno na mestu Handanović, ki pa v 43. minuti ni mogel preprečiti vodstva domačih, ko je po slabem izbijanju Mertlja iz razdalje zadel Natcho. Najlepšo priložnost za Maribor je v prvem polčasu zapravil Fajić, ki je imel lepo priložnost tudi v drugem polčasu. Handanović se je v drugem polčasu izkazal z nekaj obrambami in ekipo zadržal v igri za točko, ki jo je v zadnjih minutah tekme zagotovil Mezga. Mariborčani, ki so danes zaigrali brez Mendya, Mejača in tudi Tavaresa, sedaj upajo na ugoden izid iz Wigana, saj bi na ta način o napredovanju odločali v zadnjem krogu.


Evropska liga – 5. krog. Sodnik: Ivan Kružliak.
Kazan: Centralni stadion, 3000 gledalcev.
RUBIN KAZAN 1:1 MARIBOR 
Strelci: Natcho (43); Mezga (86)

Rubin Kazan: Rižikov, Mavinga, Marcano, Šaronov, Natho, Torbinski, Kisljak, Eremenko (74 M’Villa), Kulik, Rjazancev (60 Rondon), Prudnikov (61 Muhamečin). Trener: Kurban Berdijev.
Maribor: Handanović, Viler, Arghus, Rajčević, Milec, Filipović, Mertelj (77 Cvijanović), Bohar (83 Zahovič), Dervišević (64 Črnic), Mezga, Fajić. Trener: Ante Šimundža.

Ekipi sta srečanje začeli pazljivo, žogo so v posesti držali domači, ki pa si v prvih minutah niso uspeli priigrati priložnosti. Dolgočasni uvod srečanja je v 9. minuti prekinil Eremeneko, ki je streljal iz leve strani kazenskega prostora, a je Handanović pravočasno krenil iz vrat in preprečil veselje Rusov. Mariborčani so prvič zapretili v 16. minuti, ko je po predložku Vilerja pred golom domačih najvišje skočil Fajić, ki pa je streljal mimo leve vratnice ruskih vrat. Nato so zopet zapretili domači, znova je streljal Eremenko, a je poizkus iz 20 metrov končal za golom, podobno nenatančen pa je bil v 20. minuti tudi Filipović. Nenatanen je bil tudi poizkus Francoza Madingaja, ki je v 27. minuti neuspešno meril iz razdalje, v naslednji minuti pa je še drugič poizkušal Filipović, ki pa tudi v drugo ni bil nič kaj bolj natančen.  V 30. minuti je bilo nevarno pred vrati Maribora, po predložku iz desne strani je bil najvišji Rjazancev, tudi tokrat pa žoga ni šla v okvir vrat. Minuto kasneje je Mezga na levi strani, na robu kazenskega prostora, izsilil prekršek Marcana, ki mu je sodnik Kružliak pokazal tudi rumeni karton. Prosti strel je izvedel Viler, ki je meril neposredno proti vratom, a je na prvi vratnici v kot izbil Natcho. Primorec v dresu Maribora je do novega poizkusa prišel v 34. minuti, a je po preigravanju in prodoru streljal mimo oddaljenejše vratnice. V 36. minuti je porumenel tudi prvi Mariborčan, Kružliak je karton pokazal Derviševiću. V 43. minuti slabega prvega polčasa pa so domači le prišli do vodstva. Predložek Torbinskega je iz kazenskega prostora izbil Mertelj, a točno na nogo Natcha, ki je iz dobrih 23 metrov žogo neubranljivo poslal v mrežo Maribora. V 84. minuti so Rusi še drugič zatresli žogo, a je bil Rondon ob oddaji podaje prehiter in v prepovedanem položaju. Venezuelski napadalec se je le nekaj sekund kasneje izkazal s podajo do Natcha, ki je streljal iz roba kazenskega prostora, zopet pa se je z obrambo izkazal Handanović.

Drugi polčas so precej bolje odprli Mariborčani, najprej je v kazenskem prostoru žogo slabo zadel Viler, ki pa se je v 51. minuti izkazal s predložkom. Po predložku iz leve je bil na drugi vratnici najvišji Fajić, ki je meril v daljši kot, a zgrešil vrata, Bohar pa je bil ob vratnici prekratek. Kružliak je v 54. minuti po tretjem kartonu, po prekršku nad Mezgo pa ga je prejel strelec zadetka Natcho. V 62. minuti so prvič resneje zagrozili tudi domačini, iz bližine je poizkušal rezervist Rondon, a se je tokrat izkazal Handanović, ki je žogo odbil v kot. Po kotu pa je s strelom iz razdalje znova zagrozil Eremenko, ki pa je za las sprožil mimo desne vratnice Handanovićevih vrat. V zaključku 73. minute je do strela na vrhu kazenskega prostora prišel Mertelj, ki je streljal atraktivno, a visoko preko vrat domače ekipe. V 75. minuti se je še drugič v drugem polčasu izkazal Handanović, ki je imel precej dela po prostem strelu Kulika, ki je iz dobrih 23 metrov meril v levi kot mariborskih vrat. Rusi so poizkušali tudi po kotu, ko je Marcano streljal iz roba kazenskega prostora, znova pa je bil na mestu mariborski čuvaj mreže. V 76. in 78. minuti je Kužliak znova posegel po rumenem kartonu, najprej ga je po prekršku nad Boharjem prejel Kulik, dve minuti kasneje pa je bil kaznovan če Črnic, ki je ob stranski črti podrl Mavingo. Handanović je imel znova nekaj dela ob izteku 80. minute, ko je Natcho z lepo podajo zaposlil prodirajočega Muhamečina, ki je skušal žogo spraviti pred gol gostov, a je bil Handanović znova dovolj pozoren. Mariborčani so vzdržali vse napade domačih, v 86. minuti pa le uspeli premagati domačega čuvaja mreže. Mariborčani so izvajali kot, najprej je streljal Milec, a so gostujoči branilci strel blokirali, žoga pa je končala pri Mezgi, ki je žogo iz roba kazenskega prostora s strelom po tleh poslal v gol domačih. Do zadnjega žvižga sodnika Kužliaka si moštvi nista uspeli pripraviti novih priložnosti, ekipi pa sta si tako razdelili točki.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…