Po včerajšnji tekmi Olimpije in Maribora, ki so jo Ljubljančani zasluženo dobili, saj so skozi celotno srečanje prikazali precej več od razglašenih Mariborčanov, je nadaljevanje dobila tudi po zadnjem žvižgu sodnika Mateja Juga. Znova je bilo pestro v garaži ljubljanskega objekta, kjer je skušal Jean-Philippe Mendy fizično obračunati z Miroljubom Kostićem.


27-letni francoski napadalec se je nejevoljen že usedel na avtobus, ki bi moral vijoličaste popeljati proti štajerski prestolnici, a se je nekaj trenutkov zatem pognal iz njega, saj se je pred vozilom pojavil srbski vezist Kostić, stik pa so preprečili nekateri soigralci Mendyja in klubski delavci. Kostić naj bi po pričevanju nekaterih posameznikov med samo tekmo z rasnimi žaljivkami žalil Mendyja, omenjala se je predvsem beseda “monkey” (opica ,op. p.), ki seveda v tej smeri nosi jasno sporočilo. Podoben spodrsljaj pa naj bi se po naših virih med samo tekmo pripetil tudi trenerju zeleno-belih Miloradu Kosanoviću, ki naj bi med 10 in 15 minuto tekme posegel po besedi “retardiranec”.

V taboru vijoličastih so že napovedali pritožbo, zanimivo pa bo videti kako se bo na dogajanje odzvala Nogometna zveza Slovenije, ki je zaradi rasističnih izpadov pred tedni kaznovala prav ljubljanske navijače. V tujini sicer vodstvo tekmovanja redno kaznuje nogometaše, ki posegajo po podobnih izpadih, a so ti seveda težje dokazljivi kot dejanja navijačev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Ljubljanski derbi znova navdušil!

V zgodnje-popoldanskem terminu je v Prvi ligi Telemach na Žaku potekal ljubljanski derbi m…