Maribor se ni izneveril tradiciji, ki veleva, da vijolice v novogoriškem Športnem parku niso izgubile že vse od maja 2009. Štajerci so bili tudi tokrat izrazito boljši nasprotnik, saj so si že v prvem polčasu pripravili veliko število priložnosti, a je okrog dva tisoč gledalcev z obrambami navduševal Grega Sorčan. Mladi reprezentant Slovenije pa je le klonil v drugem polčasu, ko ga je z dvema streloma matiral Jean Philippe Mendy. Državni prvaki so z dvojčkom Francoza niz nepremagljivosti z Gorico podaljšali že na dvajset tekem, v sklopu serije so Goričani doživeli že osemnajsti poraz.


Gostje so že od prve minute krenili v napad ter imeli večji del srečanja posest v svoji lasti, a prvo pravo priložnost so imeli Goričani. Po protinapadu je z desne strani najprej poizkušal Nagode, njegov strel je Handanović odbil, nato pa je z desetih metrov malce čez gol streljal Kotnik. Kot se je izkazalo na koncu, je bila to najlepša priložnost Gorice na tekmi. Gostje so nato stopnjevali pritisk na domača vrata. Najprej je po podaji Ibraimija z leve poizkušal Viler, a meril mimo gola. V naslednjem napadu pa je po podaji Mendyja z bližine streljal Bohar, a se je prvič izkazal Sorčan. V 20. minuti je domače znova rešil Sorčan, ki je Tavaresu odbil strel z bližine, gostje pa so tako dobili zgolj nov kot. V 23. minuti je Filipović na domači polovici ukradel žogo Kolencu, preigral Jogan, vendar lepo samostojno akcijo zaključil slabo in s strelom preko domačega gola. Pred koncem polčasa je za goste po globinski podaji Mertlja z leve strani kazenskega prostora streljal še Tavares, a je Sorčan žogo preusmeril v vratnico in kot. V 44. Minuti je imel še zadnjo priložnost prvega polčasa Bohar, a je njegov strel Sorčan še enkrat več ubranil.

Drugi polčas se je začel bolj mirno z obeh strani, domačini so za nekaj minut uspeli vzpostaviti ravnotežje. A ko se je morda zdelo, da bodo lahko prišli do kakšne priložnosti, so gostje povedli. Tavares je v kazenskem prostoru zaposlil Mendya, ki se je najprej zapletel, nato pa z desetih metrov zadel v bližnji, spodnji levi kot domačega gola in Maribor popeljal v prednost. Že v naslednji minuti bi lahko Mendy povišal vodstvo, vendar njegov strel z bližine ni bil dovolj natančen. Se pa je za zapravljeno priložnost odkupil v 69. minuti, ko je postavil končni rezultat tekme. Viler je prodiral po levi strani, goriški branilci niso bili dovolj odločni, globinsko podajo pa je izkoristil Mendy in še drugič zadel. Do konca tekme so Štajerci brez težav nadzorovali tekmo, imeli še nekaj polpriložnosti, a izid se ni spremenil. Domačini so bili vsaj malce nevarni v 84. minuti, ko je z roba kazenskega prostora močno meril Nagode, a je njegov strel švignil mimo desne vratnice.

Gorica je zabeležila prvi poraz v spomladanskem  delu prvenstva, prvega po petih tekmah brez poraza, s katerim ni uspela prekiniti negativnega niza tekem proti Mariboru. Že v sredo jih čaka nova težka tekma. V Športni park prihaja vodilna Olimpija. Maribor po rutinirani zmagi gostuje v Zavrču, kjer bo upal tudi na pomoč Gorice in znižanje razlike do vodilnih Ljubljančanov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Rok Fakin
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…