[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=378]

Vijoličasti so dobili prvi večni derbi v letošnji sezoni. Novi strateg Maribora, Ante Šimundža, se je domači publiki tako predstavil z zmago. Le-ta je bila glede na prikazano zaslužena, saj so Mariborčani prevladovali skozi celotno srečanje. Mrežo Ljubljančanov je v 22. minuti po napaki Delamee Mlinarja načel Mendy, zmago pa je v drugem polčasu po lepi podaji Tavaresa potrdil Bohar. Maribor tako tudi po trinajstem krogu prvenstva ostaja na vrhu lestvice.


1′ – Iz sredine začenjajo gostje.
4′ – Vijoličasti so začeli silovito in hitro zatresli mrežo, a je bil Tavares v prepovedanem položaju. Mertelj je poslal lep predložek na drugo vratnico, Cvijanović je z glavo podaljšal na drugo stran do Brazilca, ki je sprožil iz voleja, a bil v prepovedanem položaju.
10′ – Šporar je iz desne poslal nevaren predložek na bližnjo vratnico, Handanović pa je bil zanesljiv.
15′ – Prvih petnajst minut, z izjemo razveljavljenega zadetka Tavaresa, ni prineslo lepših priložnosti.
17′ – Mendy je na desni strani kazenskega prostora preigral Anđelkovića in s podajo zaposlil Mezgo, ki je streljal iz 10 metrov, a so gostje blokirali in odbili v kot. Po kotu pa je Rajčević z glavo meril preko gola.
66′ – Iz roba kazenskega prostora je poizkušal Nikezić, vendar meril preslabo, točno v vratarja Handanovića.
18′ – Prvi rumeni karton na tekmi. Fink je na polovici domačih podrl Filipovića in nato protestiral pri sodniku Čeferinu, ki pa mu je v zameno za to pokazal karton.
19′ – Mezga je z lepo podajo v prostor zaposlil Mendya, ki je bil hitrejši od Delamee Mlinarja, a je Džafić pravočasno krenil iz gola in žogo odbil.
22′ – GOOOL! Navdušenje na tribunah Ljudskega vrta. Mendy je izkoristil napako Delamee Mlinarja in silovito krenil proti golu gostov, kjer je preigral še Džafića in rutinirano zadel za 1:0.
23′ – Rumeni karton za Rajčevića, ki je za dres povlekel Nikezića.
24′ – Priložnost tudi na nasprotni strani, iz prostega strela je podal Omladič, vendar je Handanović uspel odbiti.
28′ – Domači so imeli prosti strel dobrih 25 metrov od gola, gostje so prvi poizkus odbili, nato pa je iz razdalje sprožil Viler, ki je meril visoko preko gola.
31′ – Olimpija je izvajala kot iz desne, po podaji Omladiča pa je z glavo preko vrat sprožil Trifković.
33′ – Nov poizkus gostov. Iz 20 metrov je preko vrat meril Omladič.
34′ – Silovito trčenje Finka in Cvijanovića na polovici Olimpije. Vijoličasta dvajsetica pa je za nekaj časa izgubila tudi zavest.
37′ – Po krajši prekinitvi nova priložnost za domače, a do zadetka po gneči in zmedi v kazenskem prostoru ni prišlo. Čeferin je pokazal na prekršek domačih in Mendyu zaradi protestov pokazal rumeni karton.
39′ – Nov prosti strel za domače. Radosavljević je dobrih 28 metrov od gola podrl Mezga, neposredno na gol pa je poizkušal Mertelj, vendar streljal preko gola.
45′ – Zaključek prvega polčasa ni prinesel novih priložnosti. Vijoličasti pa ob polčasu zasluženo vodijo, saj so imeli v prvem polčasu več od igre.

46′ – Trenerja obeh ekip sta pred začetkom drugega polčasa naredila po eno menjavo. Pri domačih je namesto Cvijanovića, ki je obležal v prvem polčasu, vstopil Bohar. Pri Olimpiji pa je namesto Ivelje v igro vstopil Eteme.
50′ – Hiter napad vijoličastih, proti golu je krenil Tavares, nepravilno pa ga je oviral Andraž Šporar, ki mu je sodnik Čeferin pokazal rumeni karton.
53′ – Nov rumeni karton za goste, prejel ga je Jović, ki je na sredini igrišča podrl Mezgo.
54′ – Lepa akcija gostov. Iz leve strani je pred gol podal Trifković, a je bil Šporar prepozen in zgrešil žogo.
56′ – Rajčević je krenil v napad, a po nekaj korakih izgubil žogo, iz 20 metrov je preko gola meril Fink.
59′ – Džafić je po kotu iz leve strani slabo izbijal, na desni strani kazenskega prostora pa je Mertelj iz voleja sprožil preko vrat.
64′ – Prekršek Rajčevića 18 metrov od gola domačih. Prosti strel je izvedel Omladič, žoga je oplazila enega od domačih nogometašev in končala v kotu.
67′ – GOOOL! Maribor je povišal vodstvo. Žogo je na polovici Olimpije lepo sprejel Tavares, krenil proti golu in s podajo v prostor zaposlil Boharja, ki je bil hitrejši od gostujoče obrambe in s strelom v daljši kot premagal Džafića.
70′ – Po podaji iz prostega strela je z glavo poizkušal Šporar, a meril mimo gola.
72′ – Handanovića je tokrat rešila vratnica, iz obrata je iz roba kazenskega prostora streljal Šporar.
80′ – Mariborčani znova pritiskajo na vrata gostov. Milec je poslal nevaren predložek pred vrata gostov, a je Tavares v drsečem štartu zgrešil žogo. V nadaljevanju akcije je po napaki Džafića preko vrat streljal Filipović.
83′ – Vijoličasti iščejo še tretji zadetek in potrditev zmage. Najprej je Mertelj pet metrov od gola po podaji Tavaresa nerodno sprejel žogo. V nadaljevanju pa je iz razdalje meril še Črnic, a zgrešil vrata.
84′ – Nova nevarnost za gostujoča vrata. Milec je iz desne strani poslal nevaren predložek/strel, Džafić pa je bil primoran žogo odbiti v kot.
86′ – Nov poizkus proti vratom Olimpije. Žogo je na polovici Maribora izgubil Eteme, Tavares jo je hitro popeljal pred kazenski prostor gostov, kjer je odigral z Boharjem, v nadaljevanju pa podal do Filipovića, ki pa je iz 20 metrov streljal preko vrat.
91′ – Lepa obramba Handanovića, potem ko je iz kakšnih 20 metrov iz obrata sprožil rezervist Valenčič.
92′ – Nov poizkus gostov. Na levi strani je do strela prišel Fink, a meril slabo in zgrešil vrata domačih.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Usoda Vermezovića zapečatena, pri Muri bodo zamenjali trenerja

Usoda Vladimirja Vermezovića na klopi Mure je dokončno zapečatena. Stolček 60-letnega Beog…