[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=378]

Vijoličasti so dobili prvi večni derbi v letošnji sezoni. Novi strateg Maribora, Ante Šimundža, se je domači publiki tako predstavil z zmago. Le-ta je bila glede na prikazano zaslužena, saj so Mariborčani prevladovali skozi celotno srečanje. Mrežo Ljubljančanov je v 22. minuti po napaki Delamee Mlinarja načel Mendy, zmago pa je v drugem polčasu po lepi podaji Tavaresa potrdil Bohar. Maribor tako tudi po trinajstem krogu prvenstva ostaja na vrhu lestvice.


1′ – Iz sredine začenjajo gostje.
4′ – Vijoličasti so začeli silovito in hitro zatresli mrežo, a je bil Tavares v prepovedanem položaju. Mertelj je poslal lep predložek na drugo vratnico, Cvijanović je z glavo podaljšal na drugo stran do Brazilca, ki je sprožil iz voleja, a bil v prepovedanem položaju.
10′ – Šporar je iz desne poslal nevaren predložek na bližnjo vratnico, Handanović pa je bil zanesljiv.
15′ – Prvih petnajst minut, z izjemo razveljavljenega zadetka Tavaresa, ni prineslo lepših priložnosti.
17′ – Mendy je na desni strani kazenskega prostora preigral Anđelkovića in s podajo zaposlil Mezgo, ki je streljal iz 10 metrov, a so gostje blokirali in odbili v kot. Po kotu pa je Rajčević z glavo meril preko gola.
66′ – Iz roba kazenskega prostora je poizkušal Nikezić, vendar meril preslabo, točno v vratarja Handanovića.
18′ – Prvi rumeni karton na tekmi. Fink je na polovici domačih podrl Filipovića in nato protestiral pri sodniku Čeferinu, ki pa mu je v zameno za to pokazal karton.
19′ – Mezga je z lepo podajo v prostor zaposlil Mendya, ki je bil hitrejši od Delamee Mlinarja, a je Džafić pravočasno krenil iz gola in žogo odbil.
22′ – GOOOL! Navdušenje na tribunah Ljudskega vrta. Mendy je izkoristil napako Delamee Mlinarja in silovito krenil proti golu gostov, kjer je preigral še Džafića in rutinirano zadel za 1:0.
23′ – Rumeni karton za Rajčevića, ki je za dres povlekel Nikezića.
24′ – Priložnost tudi na nasprotni strani, iz prostega strela je podal Omladič, vendar je Handanović uspel odbiti.
28′ – Domači so imeli prosti strel dobrih 25 metrov od gola, gostje so prvi poizkus odbili, nato pa je iz razdalje sprožil Viler, ki je meril visoko preko gola.
31′ – Olimpija je izvajala kot iz desne, po podaji Omladiča pa je z glavo preko vrat sprožil Trifković.
33′ – Nov poizkus gostov. Iz 20 metrov je preko vrat meril Omladič.
34′ – Silovito trčenje Finka in Cvijanovića na polovici Olimpije. Vijoličasta dvajsetica pa je za nekaj časa izgubila tudi zavest.
37′ – Po krajši prekinitvi nova priložnost za domače, a do zadetka po gneči in zmedi v kazenskem prostoru ni prišlo. Čeferin je pokazal na prekršek domačih in Mendyu zaradi protestov pokazal rumeni karton.
39′ – Nov prosti strel za domače. Radosavljević je dobrih 28 metrov od gola podrl Mezga, neposredno na gol pa je poizkušal Mertelj, vendar streljal preko gola.
45′ – Zaključek prvega polčasa ni prinesel novih priložnosti. Vijoličasti pa ob polčasu zasluženo vodijo, saj so imeli v prvem polčasu več od igre.

46′ – Trenerja obeh ekip sta pred začetkom drugega polčasa naredila po eno menjavo. Pri domačih je namesto Cvijanovića, ki je obležal v prvem polčasu, vstopil Bohar. Pri Olimpiji pa je namesto Ivelje v igro vstopil Eteme.
50′ – Hiter napad vijoličastih, proti golu je krenil Tavares, nepravilno pa ga je oviral Andraž Šporar, ki mu je sodnik Čeferin pokazal rumeni karton.
53′ – Nov rumeni karton za goste, prejel ga je Jović, ki je na sredini igrišča podrl Mezgo.
54′ – Lepa akcija gostov. Iz leve strani je pred gol podal Trifković, a je bil Šporar prepozen in zgrešil žogo.
56′ – Rajčević je krenil v napad, a po nekaj korakih izgubil žogo, iz 20 metrov je preko gola meril Fink.
59′ – Džafić je po kotu iz leve strani slabo izbijal, na desni strani kazenskega prostora pa je Mertelj iz voleja sprožil preko vrat.
64′ – Prekršek Rajčevića 18 metrov od gola domačih. Prosti strel je izvedel Omladič, žoga je oplazila enega od domačih nogometašev in končala v kotu.
67′ – GOOOL! Maribor je povišal vodstvo. Žogo je na polovici Olimpije lepo sprejel Tavares, krenil proti golu in s podajo v prostor zaposlil Boharja, ki je bil hitrejši od gostujoče obrambe in s strelom v daljši kot premagal Džafića.
70′ – Po podaji iz prostega strela je z glavo poizkušal Šporar, a meril mimo gola.
72′ – Handanovića je tokrat rešila vratnica, iz obrata je iz roba kazenskega prostora streljal Šporar.
80′ – Mariborčani znova pritiskajo na vrata gostov. Milec je poslal nevaren predložek pred vrata gostov, a je Tavares v drsečem štartu zgrešil žogo. V nadaljevanju akcije je po napaki Džafića preko vrat streljal Filipović.
83′ – Vijoličasti iščejo še tretji zadetek in potrditev zmage. Najprej je Mertelj pet metrov od gola po podaji Tavaresa nerodno sprejel žogo. V nadaljevanju pa je iz razdalje meril še Črnic, a zgrešil vrata.
84′ – Nova nevarnost za gostujoča vrata. Milec je iz desne strani poslal nevaren predložek/strel, Džafić pa je bil primoran žogo odbiti v kot.
86′ – Nov poizkus proti vratom Olimpije. Žogo je na polovici Maribora izgubil Eteme, Tavares jo je hitro popeljal pred kazenski prostor gostov, kjer je odigral z Boharjem, v nadaljevanju pa podal do Filipovića, ki pa je iz 20 metrov streljal preko vrat.
91′ – Lepa obramba Handanovića, potem ko je iz kakšnih 20 metrov iz obrata sprožil rezervist Valenčič.
92′ – Nov poizkus gostov. Na levi strani je do strela prišel Fink, a meril slabo in zgrešil vrata domačih.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Napadalec Maribora pred odhodom v Španijo

Po tem, ko je v Maribor prišel kot velika okrepitev, in svojo poglavje v mestu ob Dravi od…