Olimpija je danes sodelovanje sklenila še s tretjim januarskim novincem. Medtem ko so Ljubljančani za Nejca Vidmarja in Blessinga Elekeja Domžalam in Olimpiji nakazali skoraj milijonsko odškodnino, se izkušeni Julius Wobay v vrste vodilnega moštva državnega prvenstva seli kot prost nogometaš.


Krilni napadalec je bil jeseni brez kluba, z ljubljanskim prvoligašem, za katerega je debitiral že v sredini tekmi z Radomljami, pa je sklenil enoinpolletno pogodbo. “Glede na to, da v Sloveniji že nekaj časa zelo uspešno igrata Ezekiel Isoken Henty in Blessing Chibuike Eleke, po novem moja soigralca, bo proces privajanja na novo okolje in soigralce bistveno lažje in hitrejše. Verjamem, da lahko v nadaljevanju sezone ohranimo minimalno prednost pred največjim tekmecem. Marsikaj sem že slišal o rivalstvu med Olimpijo in Mariborom, sedaj pa bom v vlogi člana zeleno-belih to rivalstvo izkusil še na lastni koži. Do uvodne tekme s Koprom bom v optimalni fizični pripravljenosti,” je za klubsko spletno stran Olimpije dejal 31-letni nogometaš, ki je za Sierre Leone odigral 37 reprezentančnih srečanj in dosegel tudi štirinajst zadetkov.

“Že samo dejstvo, da je ob še nekaterih zanimivih ponudbah izbral ravno našo, dovolj zgovorno priča o tem, da se je nova (uspešna) zgodba Olimpije hitro razširila tudi zunaj slovenskih meja. Gre za odličnega nogometaša, ki je tudi izjemna osebnost. Krasijo ga odlična tehnična podkovanost, odličen pregled nad igro in možnost igranja na različnih položajih v napadu. Torej gre za vsestranskega napadalca, ki bo v sodelovanju z Elekejem in Hentyem tvoril naš napad. Za Wobayem je sila zanimiva evropska klubska in reprezentančna kariera, zato sem mnenja, da smo uspeli v svoje vrste privabiti resnično odličnega nogometaša,” pa je novinca v svojih vrstah ocenil ljubljanski strateg Marko Nikolić, ki bo svoje varovance v prihodnjih dneh odpeljal na priprave v hrvaško Istro.

Wobay, ki se je zahvalil tudi predsedniku Milanu Mandariću in športnemu direktorju Ranku Stojiću, je bil nazadnje član azerbajdžanskega Nefčija, v dresu katerega je v kvalifikacijah evropske lige igral tudi proti Kopru. Pred tem je v Evropi igral še v Romuniji in na Cipru.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor do remija proti Tuzli

Maribor je v Gornji Radgoni odigral še četrto pripravljalno tekmo in še na tretji zaporedn…