Nogometaši Aluminija so si po ne ravno najboljši predstavi proti Vojvodini, s katero so visoko izgubili z 0:5, s skalpom splitskega Hajduka pošteno dvignili samozavest. Matic Vrbanec je z zadetkom sredi drugega polčasa v slabo voljo spravil Marijana Pušnika, ob tem pa potrdil, da so Kidričani na pravi poti.


V rdeče-belem dresu se je tudi tokrat predstavilo nekaj novih obrazov, kar nazorno priča o tem, da v Kidričevem manj kot tri tedne pred pričetkom državnega prvenstva še niso povsem oblikovali kadrovske zasedbe. Jasno je, da v dresu Aluminija ne bo igral mladi Andraž Mrkonja, v minuli sezoni mladinec nizozemskega Heerenveena, zato pa so športni direktor Mladen Dabanović in sodelavci morda našli rešitev za enega ob bočnih položajev, na katerih je po odhodu oziroma upokojitvi Sandija Čeha in Denisa Topolovca zazevala precejšnja luknja. V dvoboju z Dalmatinci si je rdeče-beli dres nadel tudi Nemanja Jakšić.

Dvajsetletni Črnogorec za slovensko nogometno javnost ni neznanka, saj smo ga lahko spomladi spoznali v završkem moštvu. Nekdanji član beograjske Crvene zvezde, ki se je v Haloze preselil iz črnogorske Zete, je v prvoligaški konkurenci zbral deset nastopov. Desni bočni branilec je zaigral tudi na tekmi dodatnih kvalifikacij za popolnitev 1. SNL v Kidričevem, ko so se Zavrčani sicer izvlekli in si zagotovili obstanek, a nato klub ni pridobil prvoligaške licence. Zanimivo je, da je Jakšić, s katerim so v haloškem klubu po koncu minule sezone prekinili pogodbo, pred dnevi sicer zaigral v tekmi med Zavrčem in Videotonom.

Za Aluminij pa bo v novi sezoni očitno igral še en nekdanji član Zavrča. Marko Roškar je bil nazadnje član ptujske Drave, zdaj se bo znova dokazoval na prvoligaških zelenicah, na katerih je zbral 59 nastopov. Prestop nekdanjega člana Triglava je več kot zgolj dobrodošel tudi zaradi dejstva, ker trener Špehonja nekaj časa ne bo mogel računati na Matea Damiša. Hrvaški branilec si je po poročanju Štajerskega Tednika poškodoval koleno, zaradi poškodbe meniskusa ga čaka nekajtedensko okrevaje.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Nov prvoligaški skalp za Gorico, Kouter ob debiju do remija v Zagrebu

Nogometaši Gorice so na drugi pripravljalni tekmi s 3:1 ugnali banjaluški Borac, lani tret…