V koprskem prvoligašu se v zadnjih dneh dogajajo številne spremembe. Potem ko sta moštvo po prekinitvi dogovora zapustila Miroslav Čovilo in Goran Galešić, se je sprememba zgodila tudi na poziciji športnega direktorja, ki je bila sicer napovedana že dnevi.


Dosedanjega športnega direktorja Andreja Poljšaka je v direktorskem stolčku zamenjal nekdanji igralec kanarčkov Matej Mavrič Rožič, ki je zaradi poškodbe hrbta nogometno kariero sklenil v minuli sezoni. Poljšak, ki mu službene obveznosti niso več dovoljevale opravljanja pomembnih obveznosti, se bo odslej še bolj posvetil upravnim nalogam in preostalim področjem delovanja v klubu. Novi športni direktor Kopra se je na današnji tiskovni konferenci razveselil nove vloge in se dotaknil tudi obeh že omenjenih odhodov: “Veselim se novih izzivov. Evropska izkušnja, ki jo ocenjujemo pozitivno, nam je nakazala, da smo na nekaterih ravneh še vedno šibki. Naloge športnega direktorja bom opravljal 24 ur na dan, kar pomeni, da bom dihal z ekipo. Z odhodom Čovila in Galešića smo izgubili dva kvalitetna nogometaša, vendar verjamem, da ju lahko brez težav nadomestimo. Vprašanje pa je, če bomo zamenjave lahko našli v lastnih vrstah ali bo potrebno okrepitve iskati na trgu. Prihajajoča tekma z Domžalami bo že priložnost za dokazovanje, sicer pa prestopni rok traja do konca avgusta.”

Nekdanji reprezentant Slovenije, ki je v dresu kanarčkov na 34 ligaških tekmah dosegel tudi tri zadetke, bo prvi profesionalni športni direktor v zgodovini kluba, obenem pa bo zadolžen tudi za ‘skavting’.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Prvi vratar Mure dokazal, da je nogomet veliko več kot le igra

Mura je prejšnji teden na Ljudskem vrtu slavila svojo največjo zmago v evropskem tekmovanj…