Včeraj so na nogometni zvezi Slovenije objavili registracijski zapisnik novih nogometašev. Med slovenskimi prvoligaši je bilo registriranih kar nekaj nogometašev na novo.


Celjski prvoligaš pa je dobil v napadu bivšega člana Maribora Biana Paula Šauperla. V minuli sezoni je igral, v jesenskem delu za drugo ekipo Maribora, kjer je v tretji slovenski ligi na enajstih tekmah dosegel šest zadetkov. Spomladi pa je odšel v drugoligaša Veržej, ker je na osmih obračunih prispeval tri zadetke. 22-letni napadalec je ob podpisu dvoletne pogodbo dejal: “Podpis pogodbe s Celjem zame pomeni nova priložnost. Super se počutim, ko sem dobil resnično eno zelo lepo priložnost, ki jo je potrebno izkoristiti. Dal bom svoj maksimum, da bom lahko enkrat na Celje pogledal kot nekakšno odskočno desko za odhod v tujino. Trenutno sem osredotočen le na igranje v rumeno-modrem dresu. Na vsakem treningu in na vsaki tekmi bom po svojih najboljših močeh pomagal klubu do dobre uvrstitve. Zdaj je največja želja, da se sezona začne. Želim si novih prvoligaških minut, novih izkušenj.” je dejal za spletno stran grofov.

V naslednji sezoni bodo v Ankaranu lahko računali na šesterico novih obrazov. Iz mladinskega pogona Kopra se je v Ankaran preselil mladinec branilec Patrik Matošević, ki prvoligaških izkušenj še nima. Novinca sta tudi zdaj že bivša člana velenjskega Rudarja srbski mladi branilec Vladimir Rnjak ter Sven Dodlek. Slednji je v minuli sezoni za knape odigral trinajst tekem in prispeval dva pokalna zadetka. Bivši član Maribora je pogodbo z Ankarančani skleni za dve sezoni. Pri obalnem prvoligašu za naslednjo sezono ostajajo vratar Primož Bužan vezist Dejana Angov ter bočni branilec David Lukanc, kjer bo še naprej imel kot status posojenega nogometaša ljubljanske Olimpije.

Novinca oziroma povratnika pa ima novi trener Krškega Stipe Balajić. 26-letni branilec Marko Jakolić se znova vrača v Krško. Minulo sezono je v jesenskem delu igral za brežiškega drugoligaša, ker je na 14 tekmah dosegel en zadetek. Spomladi pa se je preselil v Bolgarijo, kjer je okrepil prvoligaša Montano ter odigral devet obračunov. Nekdanji član Krke ter Celja je z Krčani podpisal dvoletno pogodbo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Janez B.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obradović misli resno, svoje stvari je že spakiral

Kot poroča Ekipa SN, je Matko Obradović svojo pot pri NŠ Mura, skoraj zagotovo že zaključi…