Pred zadnjim krogom Prve lige Telekom Slovenije, po nedeljski tekmi z Mariborom, smo se pogovarjali s predsednikom Nogometnega kluba Radomlje, Matjažem Marinškom, ki se je ozrl v letošnjo sezono, pogledal pa tudi v bližnjo prihodnost.


Rumeni so se, po tem ko so v sezoni 2014/2015 zapustili prvoligaško druščino, ekspresno hitro vrnili v najvišji rang tekmovanja. V letošnji sezoni jim znova ni šlo vse po načrtih in bodo v prihodnji sezoni znova nadaljevali med drugoligaši: “Ne morem biti zadovoljen, cilj je bil, da smo boljši kot prvič. Realno je, da smo najšibkejši klub v prvi ligi, pričakovali pa smo vsaj 20 ali 25 točk, ki pa jih nismo dosegli. To je razočaranje, verjamem pa, da smo se znova nečesa naučili in da bomo naslednje leto gradili na teh izkušnjah.”

Kljub slabšemu rezultatu radomeljski predsednik ostaja optimističen. Mlinarji bodo že v prihodnji sezoni lovili povratek med najboljše, vendar bo v novi sezoni tudi konkurenca nekoliko večja, saj se bo druga liga razširila na 16 klubov. Predsednik Radomljanov si želi predvsem stabilnega prvoligaša, ki bo temeljil na zdravih temeljih. “Sama vrnitev nam ne pomeni veliko, ko se bomo vrnili, želimo biti tako močni, da bomo ostali v ligi. To je prvi cilj kluba in na tem bomo delali. Želimo postaviti dobre temelje in graditi na mladih igralcih, ki bodo potem sposobni obstati v ligi,” napoveduje Marinšek.

Da imajo Radomljani perspektiven podmladek, kažejo tudi rezultati v mlajših selekcijah. Kadeti in mladinci so skupaj z Muro napredovali v najvišji rang tekmovanja. “Po petih letih nam je uspelo priti v prvo kadetsko in mladinsko ligo. Delali bomo na svojih fantih, potem pa kupili enega ali dva igralca, ki bosta dodana vrednost. To je cilj, lažje pa je govoriti kot to narediti,” je bil predsednik vidno zadovoljen z uspehom mlajših selekcij.

Radomljane pred slovesom od prvoligaške druščine čaka še tekma z Rudarjem, a vodstvo klubu že pripravlja načrte za prihodnjo sezono. “Nekaj posameznikov bo zagotovo nosilo igro v drugi ligi, bojim pa se, da bo prišlo tudi do kakšnega odhoda. Fantje bodo dobili ponudbe in težko bomo zadržali vse, ampak to je ekipa, na katero računamo tudi prihodnje leto. Trener Zildžović je eden od resnih kandidatov, ni pa še dokončno, kdo bo ekipo vodil v prihodnji sezoni. Izbiramo, iščemo najboljšo možnost,” nam je predsednik razkril nekaj načrtov.

Vodstvo kluba in ostali podporniki so uspeli deloma urediti Športni park, nekaj detajlov pa bo potrebno še urediti: “Letos smo naredili veliko, nekaj malenkosti pa še manjka. Ko bomo naslednjič šli med prvoligaše, pa bo vse pripravljeno za to, da bomo lahko domače tekme igrali v Radomljah. Zankrat bo igrišče verjetno takšno kot je (op.p. pred leti načrtovano obračanje ni v kratkoročnem planu), bomo pa toliko uredili, opremili, da se bodo lahko igrale tekme prve lige.”

Srečanji s Celjem in Koprom so Radomljani odigrali na svojem igrišču, z obiskom in podporo pa so zadovoljni tudi v klubu: “Bilo je spodbudno in prijetno. Lažje bi nam bilo, če bi igrali doma, to je gotovo, ampak na žalost je pač tako,” je pogovor sklenil Marinšek, ki je v napovedih o povratku med najboljše prvoligaše nekoliko previdnejši od trenerja Zildžovića.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Davor Mađerić
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Domžalčani krivuljo ponovno obrnili navzgor

Nogometaši Domžal so se po porazu proti Olimpiji hitro vrnili v pozitivne tirnice ter prot…