Pred zadnjo tekmo skupinskega dela Evropske lige so bili v igri za evropsko pomlad tudi Rečani. Moštvo trenerja Matjaža Keka je gostovalo pri Sevilli, ki brani naslov iz lanske sezone, in za napredovanje potrebovalo zmago. Ni se razpletlo po gostujočih željah, tri točke so po zadetku Suareza ostale doma, evropska sezona se je končala tudi za hrvaškega pokalnega prvaka, kljub temu pa Kek po tekmi ni kazal preveč razočaranja.


“Mislim, da je bilo prikazano na igrišču objektivno. Zavedali smo se, da moramo v tekmah s kvalitetnimi nasprotniki izkoristiti tistih nekaj ponujenih priložnosti in imeti tudi nekaj sreče. Pristop je bil pravi, igralci so odigrali pošteno, čestitam jim za dobro evropsko sezono. Danes smo znova videli, kaj nam manjka, ampak to je vseeno evropski vrh,” je po tekmi pred kamero hrvaške nacionalne televizije dejal Matjaž Kek, ki je bil kljub porazu in posledičnemu izpadu iz Evrope, zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Evropsko sezono je mariborski strokovnjak ocenil kot pozitivno, saj je šlo za težko skupino, Sevilla pa je bila v zadnji tekmi premočan tekmec: “Zavedali smo se, da bomo pod velikim pritiskom. Za razliko od začetka sezone, nam manjka nekaj svežine, dinamike in živosti. A tekem v skupinskem delu ne moremo primerjati s tistimi z začetka sezone, saj gre za precej kvalitetnejše nasprotnike, ki jih ne gre primerjati s Ferencvarošem in Šerifom. Ko v gosteh igraš proti tako kvalitetnemu nasprotniku, je nepazljivost v naletu vedno gol, priložnosti pa je potrebno izkoristiti. 10-15 minut je bilo dobrih, nato smo zaradi pretirane želje znova nekoliko izgubili kompas.”

Andrej Kramarić je bil jeseni prvo ime Rečanov, nekdanjega napadalca zagrebškega Dinama zato povezujejo s selitvijo med največje evropske klube, tudi v torinski Juventus. Kek je priznal, da je mladi napadalec blizu odhoda: “Zgodbe o milijonskem prestopu so zagotovo vplivale na njegovo igro, v zadnjem času je resda zapravil precej priložnosti, a je obenem prispeval ogromen delež k našim uspehom. Seveda bi si želel, da ostane, vendar smo v takšnem položaju, da moramo prodajati igralce. Zanimanje vlada še za nekaj nogometašev, a s tem se moramo sprijazniti.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
  • Kapetan Olimpije z novim agentom

    Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …
  • Derbi kroga s prijateljskim izidom

    V derbiju 10. kroga Prve lige Telemach smo lahko v Stožicah spremljali obračun med tretjeu…
  • Niz je prekinjen!

    V četrtkovem popoldnevu sta se v Ljudskem Vrtu udarili ekipi Maribora in Radomelj. Obe z n…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kapetan Olimpije z novim agentom

Po tem, ko je dobre igre s prejšnje sezone nadaljeval tudi v evropskem poletju si je Timi …