Moštvo Zavrča je v jesenskem delu sezone spisalo eno lepših poglavij prvoligaške scene. Varovanci trenerja Viktorja Trenevskega pred začetkom spomladanskega dela sezone zasedajo tretje mesto, ki ga spomladi ne mislijo kar tako predati, kar je v pogovoru za spletno stran završkega kluba poudaril tudi Jure Matjašič.


Hitronogi krilni vezist je jeseni zbral osemnajst ligaških nastopov in se trikrat vpisal tudi med strelce, dvakrat je zadel za zmago v Novem mestu, v predzadnjem jesenskem krogu pa je v zadnjih minutah potrdil zmago v Ljudskem vrtu. Ljubljenec završkega občinstva ne skriva ambicij in želja, saj pravi, da si moštvo želi uvrstitve na mesta, ki po koncu sezone vodijo v evropska tekmovanja: “Imamo zelo izkušeno ekipo z nekaj dodatka mladosti, kar se odlično ujema. Naši cilji so kristalno jasni, to so mesta, ki vodijo v Evropo. Verjamemo vase in lahko obljubim, da bomo naredili vse, da obdržimo vsaj trenutno mesto na lestvici. Vemo, da ne bo lahko, saj je tukaj še kar nekaj odličnih ekip, ki se borijo za visoka mesta. Vseeno upam in verjamem, da nam bo na koncu uspelo.”

“Za nami  je mesec in pol kvalitetnih priprav, pred nadaljevanjem prvenstva smo pripravljeni maksimalno. Če primerjam ekipo zdaj in pred pol leta, lahko rečem, da smo napredovali praktično v vseh pogledih. Zdaj so tudi naši cilji bolj jasni kot pred pričetkom prvenstva. Čeprav smo vedeli, da imamo kvalitetno moštvo nismo bili povsem prepričani, da lahko pariramo najboljšim. Zdaj je to jasno. Dokazali smo, da zmoremo, da imamo kvalitetno moštvo in da igramo zelo dober nogomet. Našo največjo prednost predstavlja domače igrišče v Zavrču. Tam vlada neka posebna atmosfera, v kateri vsakega nasprotnika čaka peklenskih devetdeset minut. To smo dokazali že v jesenskem delu, kjer zasedamo prvo mesto na razpredelnici domačih tekem. Rezerve vidim predvsem na gostujočih tekmah. Nekajkrat smo dokazali, da lahko tudi v gosteh igramo dobro, ampak menim, da smo vseeno izgubili kakšno nepotrebno točko, ki jo bomo poskušali nadoknaditi v nadaljevanju prvenstva,” pa se je spomladanskega dela sezone še malce podrobneje dotaknil 21-letni nogometaš, ki je v Zavrč prestopil pred dobrimi tremi leti, pred tem pa igral za ptujsko Dravo, v dresu katere, je 2009/10 tudi debitiral na prvoligaških zelenicah in zbral sedem nastopov.

Jureta Matjašiča in Miho Kokola so v januarskem prestopnem roku povezovali tudi s prestopom v ljubljansko Olimpijo, a iz prestope na koncu ni bilo nič. Tako bo lahko Trenevski tudi spomladi računal na usluge obeh krilnih nogometašev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Znan je začetek nove sezone

Znan je potek ter urnik za novo sezono klubskega nogometnega tekmovanja v Sloveniji. Prvi …