Domžalčani po nedeljski zmagi in skalpu Olimpije znova lažje dihajo. Rumeni so si po dveh tekmah z vsega točko ustvarili nekaj pritiska, saj so se Domžalam približali tudi zasledovalci, med katerimi bo prav Gorica naslednji nasprotnik varovancev trenerja Simona Rožmana.


“Psihični pritisk po dveh rezultatsko neuspešnih tekmah, na katerih smo prejeli zelo nesrečna gola, je bil zelo velik. Veseli smo, da smo zdržali do konca in kljub trepetanju osvojili vse tri točke. Pohvaliti moramo tudi navijače, ki so se odzvali v tako velikem številu in poskrbeli za razprodan stadion. Čeprav je bilo na tribunah veliko gostujočih navijačev, so še vedno prevladovali domači, ki so nas bodrili vse do zadnjega sodnikovega piska. Bili so nam v veliko pomoč,” se je na odlično obiskane tribune spomnil Matija Širok.

Širok, ki je ob Amedeju Vetrihu in Luki Volariču eden od treh nekdanjih članov sinje-modrih v domžalski zasedbi, se je že ozrl proti dvoboju z Gorico. “Zaenkrat še ne razmišljam o tem, morda bodo misli v to smer zašle bolj proti koncu tedna. Gorica je na zadnji tekmi v Velenju odigrala zelo dobro. Ima dobro ekipo, ki je odlično vodena, a tudi v Domžalah imamo svoje načrte. Želimo zmagati in ob tem prikazati dobro igro ter se hkrati še seveda zabavati ob igranju nogometa,” je poudaril bočni branilec, ki je za Gorico odigral 169 prvoligaških tekem.

Nekdanji član Gorice dodaja, da se želijo Domžalčani boriti za najvišja mesta na lestvici: “Po slabem uvodu v drugi del sezone smo se znašli pod pritiskom, saj so ekipe za nami znižale zaostanek, hkrati pa smo zelo ambiciozni in se želimo boriti za najvišja mesta. Kljub visoki prednosti iz jesenskega dela sezone, nismo želeli zaspati, zato je bila zmaga proti Olimpiji skorajda nujna.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…