Nogometaše celjskega prvoligaša, ki so neporaženi že zadnjih deset ligaških preizkušenj, danes čaka obračun s Koprčani, ki v letošnji sezoni ne najde forme iz lanske sezone, ko so prvenstvo končali na drugem mestu lestvice. Precej bolje gre letos Celjanom, ki s tremi točkami zaostanka za drugouvrščenimi Mariborčani zasedajo peto mesto.


“Za nami je skoraj deset dni tekmovalnega premora, ki smo ga dobro izkoristili. V tem času smo na srečo uspeli pozdraviti manjše poškodbe in bolezni, hkrati pa smo s pripravami v Tuhelju še dodatno nadgradili našo pripravljenost in v igro vnesli nekatere novosti,” je za klubsko spletno stran dejal Matic Žitko. 24-letni branilec, ki je po v tekmi s Krko po izključitvi Benjamina Verbiča nosil tudi kapetanski trak, dres Celja nosi tretjo sezono, podobno kot v uvodnih dveh sezonah, je tudi tokrat pomemben člen zasedbe trenerja Simona Rožmana. Nekdanji član ljubljanskega Interblocka je v letošnji sezoni odigral devet tekem, v začetni enajsterici pa zaigral tudi v četrtem krogu, ko so grofje gostovali na Bonifiki. Tedaj so Koprčani po zadetkih Sunnyja in Gregorja Bajdeta izgubili z 0:2, podobnega scenarija se Štajerci nadejajo tudi tokrat, a Žitko poudarja, da imajo kanarčki kakovostno zasedbo: “Zavedamo se nevarnosti Kopra. Premorejo kakovostno zasedbo, proti kateri je treba biti vseh devetdeset minut maksimalno osredotočen. Naša želja so seveda tri točke, a se zavedamo, da pot do njih ne bo enostavna. Verjamemo vase, delali smo dobro, tudi motivacija niti pod razno ni vprašljiva. Upamo, da nam bodo s svojo podporo naš cilj pomagali uresničiti tudi gledalci.”

Medtem ko bodo Celjani nastopili brez Benjamina Verbiča, ki je bil izključen v Novem mestu, bodo Koprčani v obrambi pogrešali Denisa Halilovića, vprašljiv pa je tudi nastop Mateja Palčiča in Domna Črnigoja, gostujoči strateg Alen Ščulac ob tem pravi: “Kdorkoli bo stopil na celjsko zelenico, bo moral dato vse od sebe in če bo pristop pravi, se za rezultat ne bojim.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Vijoličasti s kar petimi goli v dvajsetih minutah odpravili Lokomotivo

Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Var…