Že nekajkrat smo zapisali, da je Celjanom z včerajšnjo zmago uspelo priti do velikega skalpa. Pred okrog šest tisoč gledalci so grofje odigrali čvrst dvoboj, v katerem favoriziranim Mariborčanom niso dovolili veliko pravih priložnosti. Šok za domače, ki jih v soboto čaka večni derbi z Olimpijo, je prišel v izdihljajih obračuna, ko je po hitrem protinapadu vijolice porazil Milan Spremo.


Obrambo je skozi celotno srečanje dobro vodil Matic Kotnik, ki je v dvanajstem ligaškem nastopu v letošnji sezoni še četrtič zaklenil svoja vrata. “Zmagati v Mariboru, pred toliko gledalci, je res lepo. Odigrali smo čvrsto tekmo, po rdečem kartonu smo se pomaknili v obrambo in se borili do zadnjih atomov moči. Na koncu je bil zadetek nagrada za vložen trud skozi celotno srečanje,” je po veliki zmagi poudaril Korošec med celjskima vratnicama, ki je imel v jesenskem delu sezone precej težav s poškodbo, zaradi katere je prvič zaigral šele v enajstem krogu. Po povratku v gol se petindvajsetletnik počasi približuje stari formi, kar je za celjsko moštvo izrednega pomena, saj si grofje še niso zagotovili prvoligaškega statusa. Tudi zaradi tega bo zmaga v Ljudskem vrtu izrednega pomena za nadaljevanje sezone: “Zagotovo pomeni veliko. Ni lepšega pomladanskega dela sezone pričeti z zmago. To je dodatna spodbuda za nadaljevanje. Danes se bomo malce poveselili, potem pa se moramo hitro ozreti k naslednjim srečanjem, ki so izjemno pomembna. Gremo iz tekme v tekmo, na vsaki bomo skušali iztržiti čim več.”

Zmago Celjanov si je pred včerajšnjim obračunom verjetno ni upalo napovedati veliko gledalcev, saj je četa trenerja Iztoka Kapušina v pripravah prikazala tudi nekaj bledih predstav: “Med pripravami smo igrali toplo – hladno. Ampak v Ljudskem vrtu, pred takšno publiko in v takem vzdušju, je veliko lažje. Odigrali smo borbeno tekmo in bili na koncu za to tudi nagrajeni.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…