Ljubljančani so z zadetkom Mihe Zajca, ki se je po tekmi z Zavrčem znova izkazal v vlogi odličnega izvajalca prostih strelov, v Domžalah osvojili vse tri točke in se drugemu mestu, ki ga zasedajo prav Domžalčani, približali na vsega dve točki zaostanka in se tako znova vključili v borbo za mesta, ki po koncu sezone vodijo v evropska tekmovanja.


“Tekmo smo pričeli sproščeno, zavedali smo se, po kaj smo prišli v Domžale. Zelo smo si želeli zmage, s katero bi zaključili uspešen teden. V treh tekmah smo zasluženo pobrali sedem točk in danes smo zmage res veseli,” je po tekmi pred klubsko kamero dejal Matic Fink, ki je precej dela opravil tudi v fazi obrambe, kjer na položaju desnega bočnega branilca odlično nadomešča Bobana Jovića, ki je pozimi prestopil k krakovski Wisli. Fink, ki slovi tudi po tem, da zna v žaru borbe marsikdaj iti tudi čez dovoljeno mejo, je v nadaljevanju priznal, da so se zmaji kar nekoliko bali, da bi domačim uspelo izenačiti: “Domžale so dobra ekipa, vedeli smo, da bodo odigrali čvrsto. Izkoristili smo izkoristili rdeči karton in izključenega igralca. Za nameček pa še lep zadetek Mihe Zajca. Kot sem že dejal, smo si zmage zelo želeli in smo se kar nekoliko bali, da ne bi prejeli zadetka. Z borbo in pravim karakterjem pa nam je nato vseeno uspelo.”

Finka in soigralce v uvodnem krogu zadnje četrtine državnega prvenstva čaka gostovanje na novomeškem Portovalu, kjer je Olimpija v treh tekmah doživela prav toliko porazov: “Vemo, kaj pričakujemo na naslednjih tekmah. Krka nam ne leži, zato jo bomo spoštovali, saj smo se iz prejšnjih medsebojnih tekem naučili na lastnih napakah. Mislim, da nas čaka lepa tekma, po počitku se bomo pripravili na nasprotnika in krenili po novo zmago.”

Nova mojstrovina Mihe Zajca

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…