Pred nogometaši Olimpije je pred nadaljevanjem državnem prvenstva le še sobotna generalka. Varovanci trenerja Marka Nikolića se bodo v domačih Stožicah pomerili z ruskim prvoligašem Terekom iz Groznyja, ki se je pred tedni na Malti že poigral z Zavrčem.


Ljubljančani bi se morali danes popoldne na Kodeljevem pomeriti z Ilirijo, a so zmaji obračun zaradi bolezni v svojih vrstah odpovedali. V obračunu s tretjeligašem bi priložnost najverjetneje dobila premešana zasedba, zato pa bodo v soboto priložnost za zadnji izpit pred nadaljevanjem sezone dobili najboljši nogometaši. Med njimi bo tudi Matic Fink, ki optimistično zre v pomladanski del tekmovanja. “Včasih dobim občutek, kot da smo se včeraj zbrali in začeli pripravljati na izpolnitev ciljev, ki smo si jih zadali v lanskem poletju. Drugi del državnega prvenstva bo štel le štirinajst tekem, vsaka bo od nas zahtevala maksimalen pristop, da o spodrsljajih, ki si jih ne smemo več privoščiti, niti ne govorim. Čaka nas pestra pomlad, še pred tem pa moramo na tekmi s Terekom pokazati tisto, kar smo počeli skozi vso pripravljalno obdobje. Ne glede na vse sem prepričan, da v igralskem smislu nismo nič slabši kot jeseni. Še več, sedaj smo bolj izkušeni in še bolj odločni storiti ta zadnji korak ter se tako 21. maja veseliti osvojitve naslova državnih prvakov,” napoveduje bočni branilec Olimpije, ki se je januarja z vodstvom kluba dogovoril za podaljšanje sodelovanja.

Borbeni branilec je imel v začetku priprav tudi nekaj težav s kolenom, ki mu trenutno še povzroča nekaj težav: “Še vedno čutim manjše bolečine v desnem kolenu, ki so posledica napornih priprav, utrujenosti in ne nazadnje neposrednih dvobojev s soigralci na treningih oziroma z nasprotnikovimi napadalci na tekmah. Poškodbe so neizogiben del vrhunskega nogometa, ki ga na poti do želenega cilja, hočeš-nočeš, moraš vzeti v zakup.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…