Nogometaš, ki je največji vtis pustil pri ljubljanski Olimpiji, se po več letih igranja v tujini vrača nazaj v Slovenijo. Desni bočni branilec, ki je bil v zadnjem času brez kluba, bo okrepil klub iz Prve lige. Vendar pa se ne bo znova pridružil zelenim iz prestolnice, temveč bo podpisal pogodbo z njihovimi sosedi.


Čeprav se je Matica Finka, ki je bil od poletja brez kluba, povezovalo s selitvijo v Stožice pa so 29-letnega branilca v svoje vrste zvabile Domžale. Fink je leta 2016 z Olimpijo osvojil državni naslov, njegove dobre predstave v zelenem dresu pa so opazili tudi tuji klubi. Branilec je zapustil Ljubljano in se podal v Turčijo. Olimpija je takrat za Ljubljančana prejela solidnih 200.000 evrov, Fink pa je podpisal pogodbo s klubom Rizespor, vendar svoje kakovostni ni uspel nikoli popolnoma izkoristiti. Kasneje je igral še za poljsko Cracovio, nazadnje pa za turški Boluspor.

Fink se je klubu iz mesta ob Kamniški Bistrici pridružil brez odškodnine, moči pa bo znova združil z Andrejem Razdrhom, s katerim sta že sodelovala pri Olimpiji, ko je sedanji trener Rumene družine vodil klub iz prestolnice. Za Finka bo to tretji slovenski klub, saj je pred Olimpijo igral še za Interblock.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Vitan Hodnik
  • Olimpija pripeljala Nigerijca?

    Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…
  • Celjani še naprej neporaženi

    Nogometaši Celja so tudi na peti tekmi poletnega pripravljalnega obdobja ostali neporaženi…
  • Vombergar znova…?

    Kot vse kaže, je Andres Vombergar zaključil z nastopi v Mehiki, v dresu Atlasa San Luis. V…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija pripeljala Nigerijca?

Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…