Varovance ljubljanskega stratega Marka Nikolića jutri čaka nova pripravljalna preizkušnja. Na Kodeljevem bo gostovalo vodilno moštvo druge lige, Radomlje. Nikolić bo tudi tokrat pogrešal Matica Finka, ki je izpustil že uvodna dvoboja proti kranjskemu Triglavu in Dobu. Bočnega branilca zmajev mučijo težave s kolenom.


“Z moštvom sem sicer opravil vse atletske treninge, toda glede nogometnih moram biti še malce potrpežljiv, saj si ne želim otežiti nadaljevanja priprav. Drugače pa stvari potekajo po načrtih, dela se kakovostno in naporno, kar je eden od pogojev za uspešno nadaljevanje sezone,” je eden najbolj borbenih nogometašev lige, ki v preveliki želji včasih tudi pretirava z grobimi posredovanji, dejal za klubsko spletno stran. Fink se bo konec tedna s soigralci preselil v hrvaški Istro, v Novigrad: “Vsaka sprememba okolja je dobrodošla, vendar v Novigrad ne gremo na dopust, ampak piliti tehnično-taktične stvari. Kljub dejstvu, da se bližamo šele zaključku uvodne tretjine priprav, smo do sedaj opravili kar veliko dela. Novi trener Nikolić ima zanimiv pristop do dela, uvaja neke novosti, ki jih do sedaj še nisem imel priložnost preizkusiti v praksi, tako da treningi resnično niso monotoni. Prepričan sem, da bo v nadaljevanju priprav še bolj pestro in zanimivo.”

Nekdanji član Interblocka je sicer eden redkih nogometašev, ki z vodstvom ljubljanskega prvoligaša v minulih tednih še ni sklenil novega dogovora, trenutna pogodba pa poteče s koncem sezone. Zmaji bi lahko nogometaša, ki dres Olimpije nosi že peto sezono, tako poleti izgubili brez odškodnine, a se to kljub vsemu verjetno ne bo zgodilo, saj naj bi Fink že dal obljubo, da bo z vodilnim klubom prvenstva sklenil nov dogovor.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Riera za Athletic: “Opravičilo navijačev. Ne potrebujem ga!”

V obširnem intervjuju za ugledni športni portal “The Athletic” je Albert Riera…